De Season Pass van Call of Duty Advanced Warfare is ook verkrijgbaar

Vanaf vandaag zal de Day Zero Edition van Call of Duty Advanced Warfare wereldwijd verkrijgbaar zijn. Op duizenden locaties over de hele wereld hebben fans vannacht in de rij gestaan om de Day Zero Edition van Call of Duty Advanced Warfare in handen te krijgen. De nieuwe titel van Activision Publishing, Inc, is de eerste Call of Duty van ontwikkelaar Sledgehammer Games die een ontwikkelcyclus van drie jaar heeft doorgemaakt. Advanced Warfare introduceert ook het exoskelet, de grootste aanpassing ooit in de geschiedenis van de franchise op het gebied van bewegingsmogelijkheden binnen het spel. Met de kracht van exo kunnen spelers verder springen, beter ontwijken, harder slaan en nog veel meer. De multiplayermodus is compleet opnieuw opgebouwd, en samen met de nieuwe co-opmodus staat deze garant voor het complete entertainmentpakket dat alleen Call of Duty kan bieden.

“Drie jaar geleden hebben we een aantal belangrijke besluiten genomen: investeren in een ontwikkelcyclus van drie jaar en Sledgehammer Games aanwijzen als de eerste nieuwe hoofdstudio voor Call of Duty”,

aldus Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, Inc.

“We zijn ervan overtuigd dat deze besluiten zich hebben uitbetaald en het resultaat is een fantastisch spel: Call of Duty: Advanced Warfare, met een kickass-verhaal, een geweldige rol van Kevin Spacey, prachtige graphics en nieuwe basismechanismen, waarmee Advanced Warfare een nog grotere adrenalinerush wordt dan Call of Duty al was.”

Call of Duty Advanced Warfare heeft een krachtige toekomst voor ogen, waarin er grote vorderingen zijn gemaakt in technologie én tactiek. Kevin Spacey speelt de rol van Jonathan Irons, één van de machtigste mannen ter wereld, die mede vorm geeft aan deze ijzingwekkende visie op de oorlog van de toekomst. Het compleet nieuwe verhaal is bedacht door de verhalenvertellers bij Sledgehammer Games en is gebaseerd op plausibele technologie en uitgebreid onderzoek. In het verhaal zien we een wereld waarin militaire privé-ondernemingen (private military corporations of PMC’s) machtiger zijn geworden dan nationale overheden, en waarin soldaten niet voor hun land vechten maar voor het geld. Oftewel: voor wie het hoogste biedt. Deze PMC’s zijn uitgerust met de allernieuwste vechttechnologie, het exoskelet, waarmee soldaten vijanden kunnen verslaan op allerlei ongelofelijke manieren en waarmee ze op een compleet nieuwe manier een slagveld kunnen doorkruisen. Dit is oorlog zoals je het nog nooit hebt gezien.

“Call of Duty: Advanced Warfare een passieproject noemen is een understatement,”

aldus Glen Schofield, medeoprichter en studiodirecteur van Sledgehammer Games.

“Onze studio streeft naar topkwaliteit; dit is de drijvende kracht geweest achter alle beslissingen in het spel, groot en klein, en het heeft geresulteerd in een ongeëvenaarde, game-ervaring waar we enorm trots op zijn.”

Michael Condrey, medeoprichter en studiodirecteur van Sledgehammer Games:

“Dit is het resultaat van drie jaar hard werken aan het meest ambitieuze project in de carrière van onze teamleden. We zijn vereerd dat we een nieuw tijdperk mogen inluiden voor Call of Duty-fans. We kunnen niet wachten om het werk van ons team te delen met de fans of het nu de rijke, verhalende singleplayermodus is of de compleet nieuwe bewegingen en mogelijkheden in onze multiplayer- en co-op modus.”

Call of Duty Advanced Warfare dompelt spelers ook onder in een adrenalineuze multiplayermodus, waarin ze zich online kunnen uitleven met het exoskelet en het enorme aanbod aan speciale mogelijkheden. Het exoskelet is nieuw voor de franchise, en biedt spelers compleet nieuwe mogelijkheden om gevechten aan te gaan, op het land en in de lucht. Ook is er een heel arsenaal aan futuristische wapentechnologie waarmee spelers nog meer mogelijkheden krijgen om tegenstanders aan te vallen. Bij dit alles blijft de typische Call of Duty-multiplayerervaring uiteraard fier overeind. Bij het uitrusten van hun multiplayersoldaat hebben fans meer opties dan ooit tevoren. Dit komt door het nieuwe Create-an-Operator-systeem, waarmee soldaten van top tot teen kunnen worden gepersonaliseerd, zowel qua uiterlijk als qua uitrusting. Spelers en hun op maat gemaakte, geavanceerde soldaten zullen veel profijt hebben van het compleet nieuwe Supply Drop-systeem, waarbij er gaandeweg steeds meer wapens, uitrusting en uiterlijke verfraaiingen kunnen worden vrijgespeeld. Met dertien inbegrepen maps en diverse nieuwe modi is Advanced Warfare hét complete multiplayerpakket.

Call of Duty Advanced Warfare heeft ook voor het eerst Exo-Survival in huis, een nieuwe co-opmodus voor één tot vier spelers. Deze modus is een hectische, coöperatieve strijd waarbij er golven van onverbiddelijke vijanden in exoskeletten uit de weg moeten worden geruimd om zelf in leven te blijven. Spelers kunnen tijdens hun pogingen om te overleven hun wapens verbeteren, evenals hun exo-vaardigheden, scorestreaks, extra vaardigheden en nog veel meer. Om de groep vijanden in Exo-Survival te kunnen stoppen, zijn communicatie, teamwork en positionering cruciaal.

Naast 24 uur early access krijgen kopers van de Day Zero Edition van Call of Duty Advanced Warfare ook toegang tot twee speciale ingame-wapens (het AK-12G-geweer en de Crossbow-B2), een complete dag met dubbele XP op 3 november en toegang tot het Advanced Arsenal. Dit bestaat uit een speciaal ingame-exoskelet, de Bullet Brass, en een speciaal ingame-wapen, de EM1 Quantum.

Ook de Season Pass voor Call of Duty Advanced Warfare is vanaf vandaag verkrijgbaar. Hiermee kunnen gamers met korting een bundel van vier DLC Map Packs voor Call of Duty Advanced Warfare kopen die in 2015 worden uitgebracht. Met de Season Pass krijgen gamers ook directe toegang tot de Atlas Gorge Bonus Multiplayer Map, een nieuwe versie van de populaire map uit Call of Duty 4 Modern Warfare. De DLC Map Packs zijn als eerste verkrijgbaar via het online Xbox Live-entertainmentnetwerk van Microsoft, en de prijzen en beschikbaarheidsdatums zullen per platform verschillen.

  • Heb net de single player bekeken en het ziet er ontzettend vet uit!! Ze hebben het wederom geflikt!!

    • Ja klopt ben nu 8 missies bezig in de SP en het is erg vet, maar nog steeds wel heel erg Call of Duty al vindt ik dat persoonlijk niet erg. Als ik de SP uitgespeeld heb neem ik pas de MP onder handen.

  • Heb net de single player bekeken en het ziet er ontzettend vet uit!! Ze hebben het wederom geflikt!!