XCOM

Voer je compagnie aan in het verhaal over de oorsprong van XCOM

The Bureau: XCOM Declassified is vanaf nu beschikbaar op de Xbox 360, PlayStation 3 en voor de PC. The Bureau is een uitdagende en onderscheidende mix van het strategie- en actiegenre, wat resulteert in een uitdagende tactische shooter die verfrissend inhoudelijk, origineel en volgens Game Informer, “de naam XCOM waardig” is.

“In 2012 heeft Firaxis’ XCOM: Enemy Unknown de weg gebaand voor het merk XCOM, dat een belangrijk onderdeel is van het groeiende portfolio van 2K.” aldus Christoph Hartmann, president van 2K. “Vandaag plaveit The Bureau: XCOM Declassified de weg voor verdere expansie van het geliefde XCOM universum.”

The Bureau speelt zich af 1962, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, en vertelt het verhaal van de oorsprong van de clandestiene XCOM-organisatie, de geheime oorlog die ze leidde tegen een mysterieuze vijand en haar inspanningen om de waarheid over de buitenaardse bedreigingen te verbergen. The Bureau levert, als tactische third-person shooter, een heel nieuwe ervaring met de klassieke XCOM-formule om spelers uit de bekende almachtige positie van strategiegames te halen en ze in de schoenen van een echte commandant te zetten, in het heetst van de strijd.. Spelers nemen de controle over van de speciale agent William Carter en commanderen hun mannen met behulp van een natuurlijke “Battle Focus” voor het in real-time ontwikkelen en uitvoeren van slimme, tactische plannen. In de laatste verdedigingslinie kan elk commando van de speler het verschil maken tussen leven en dood voor Carter, zijn bataljon en de mensheid.

“The Bureau: XCOM Declassified eist tactisch denkvermogen en intelligent spel, en beloont spelers met echte uitdagingen en reële consequenties,” aldus Morgan Gray, development director bij 2K Marin. “Met permadeath voor de squad mates en de gespannen besluitvorming waar XCOM games bekend om staan, blijft The Bureau trouw aan zijn oorsprong terwijl spelers toch een nieuwe manier krijgen om de wereld van XCOM te ervaren.”