Smartphone apps zijn een trend onder de gamers, en zo krijgt ook Destiny een companion app die al beschikbaar is bij de bèta

Op IGN hadden ze een first look met de companion app van Destiny samen met een van de ontwikkelaars achter de app van Bungie. Hier werd uitgebreid uitgelegd wat er allemaal niet mogelijk was met dit slim stukje programering. Bij het opstarten van de app zul je een 3D rendering zien van je speelbare personage. Deze kan je volledig in 3D bekijken van alle kanten, zoals voor je hoofd personage als al je secondary personages. Natuurlijk is dit vooral leuk om te zien maar nuttig is dit niet echt. De companion app heeft gelukkig ook nog zijn nuttige functies.
Zo is het ook mogelijk om je huidige missies, openstaande missies, items die je kunt inleveren en nog veel meer bekijken. Ook krijg je een overzicht van het aantal kills wat je gemaakt hebt en in welke modi (Story, crucible, strike, explore, control,…), een aparte pagina waar je je huidige gear kan bekijken en kan veranderen welke wapens je equipped (dus ook onderweg terwijl de game helemaal niet aan staat) en ook krijg je toegan tot de Grimoire. Dit is een soort van encyclopedie in kaart vorm waar je meer informatie krijgt over de wereld, voorwerpen, vijanden en nog veel meer.
De Destiny companion app is bruikbaar met alle versies van Destiny en is binnenkort te krijgen op IOS, Android en als web variant.