Waarom liegt Bungie tegen hun fans!?

De komst van de Eververse Trading Company was voor veel spelers van Destiny een schop in het gezicht. Micro-transactions in Destiny? Waar is dit goed voor schreeuwden we met zijn allen. Wordt Destiny pay-to-win? Bungie verzekerde ons dat het enkel om cosmetische items ging en dat niemand door middel van het besteden van echt geld een voorsprong zou kunnen behalen op andere spelers.

Vorige week begon het SRL (Sparrow Racing League) evenement in Destiny, wat ook weer veel spelers de kast op wist te jagen. Betalen voor Sparrows, zonder dat je mag kiezen welke je wilt kopen? Absurd! Schreeuwden veel spelers op het forum van Bungie. Door echt geld voor iets te betalen moeten we op zijn minst zelf kunnen kiezen wat we willen aanschaffen toch?

Bungie heeft echter een nieuw idee en biedt spelers een item waarmee je in een keer level 25 kan worden en gratis en voor niets een volledige subclass kan vrijspelen. Ten eerste duurt het enkel een paar uurtjes om level 25 te bereiken, en ten tweede ervaar je helemaal niets van de game als je dit item gebruikt. Wat dit idee van Bungie zo schandalig maakt is het feit dat dit item maar liefst €29,99 kost. Een belachelijke prijs volgens veel spelers van de game. Daarnaast werd door Bungie gezegd dat ze slechts cosmetische items voor echt geld zouden verkopen. Community Managers DeeJ en Cozmo zijn op het moment verdacht stil op het Bungie forum. Stilte voor de storm misschien? Wat vinden jullie hier nou van?