Kijk-online | Waar games en gamers samenkomen
Destiny Review
The Sims 4 Review
NHL 15 Review

Bstyle’s over de hoge bezineprijzen

Sjoerd 9 april, 2012 Gast Artikelen 2 Reacties

In navolging van het topic in het forum komt deze regelmatig terugkerende column over de alledaagse zaken van het leven.

Nederland zit in een crisis, dat moge duidelijk zijn. Het begrotingstekort loopt op en de economie laat de komende maanden nog geen groei zien. Tot zover wil ik het allemaal nog geloven.

Wij moeten het echter ook hebben van transport, met handel zijn we groot en rijk geworden. Waarom stijgt de prijs van brandstof dan week in, week uit verder naar recordhoogten, terwijl landen als de Verenigde Staten, en ook Frankrijk grote oliereserves hebben. Als onze overheid niet in wilt grijpen, ben ik bang dat onze economie helemaal stil komt te liggen. En Al ben ik natuurlijk geen econoom die dat helemaal kan onderbouwen met cijfers en feiten, maar met gezond verstand ben ik voorlopig nog heel ver gekomen in dit leven.

Ik verdien inmiddels aardig en kan dan ook zeggen dat ik niet op een euro meer of minder hoef te kijken, maar de brandstofprijzen echt te gortig worden.
Zo pak ik de auto alleen nog om naar mijn werk te rijden en stel ik overige zaken uit en plan het vervolgens zo efficient mogelijk, om maar brandstof te besparen. Waar ik tot enkel weken gerust een keer per week tankte, probeer ik nu niet vaker dat een keer per maand te tanken, lukt tot nu toe aardig.

Ik ben er ervan overtuigd dat met mij, dit nog meerdere mensen zullen doen. Misschien probeer je het zelf ook wel. Maar hierdoor blijft het geld langer in onze portemonnee en vloeit het dus minder snel de economie in, met de nodige gevolgen van dien. Wellicht is het voor onze nationale overheid verstandig om in te grijpen op de brandstofprijzen. Volgens mij is het kwartje van kok (11,4 eurocent) er wel bovenopgezet, maar is deze “tijdelijke” maatregel nog steeds niet teruggedraaid.

Nogmaals, ik kan dit niet onderbouwen en misschien zit ik er ook wel helemaal naast, maar volgens mij draait een goede economie nog steeds op het bestedingspatroon van de consument. Oftewel jij en ik!

Bstyle out!

Deel dit nieuwtje:Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0Share on StumbleUpon0

Over de schrijver

Sjoerd is founder van Kijk-Online.com. Zijn passie voor games begon al in zijn jonge jaren. Te denken aan een MSX vervolgd door een Commodore 64. Na al die jaren blijven games zijn aandacht trekken. Naast het spelen van games werkt Sjoerd als grafisch vormgever, webdesigner en is hij conceptbedenker. Op de Playstation 3 is hij te vinden onder de naam Solidace_nl

  • solid

    Mooi verhaal gast! Kan ik niet op jou stemmen voor de 2de kamer ;)

    • Bstyle

      Als ik die kant op ga, heb ik nog genoeg stemmen, en een site nodig ;)