Onlangs waren we op bezoek op het Nederlandse kantoor van 2K Games voor een Borderlands The Pre Sequel speel sessie en tijdens de afgelopen Gamescom mochten we weer met de doldwaze shooter aan de slag. Wat deze speelsessie net even iets beter maakte was het feit dat Claptrap (en anderen, maar who cares!) eindelijk speelbaar was. Al moet ik zeggen dat niet iedereen daar even enthousiast over was. Wij nemen jullie mee naar de maan van Pandora.

Een Borderlands The Pre Sequel presentatie vol met humor.

Voordat we daadwerkelijk los konden gaan op de maan kregen we eerst een korte presentatie voorgeschoteld en werden de vier nieuwe Vault Hunters nog even aan ons voorgesteld. Athena the Gladiator moet het vooral hebben van haar kinetische Aspis schild en kan hier schade mee absorberen om deze vervolgens naar vijanden terug te gooien. Dit zorgt er voor dat ze heel erg goed als tank kan fungeren en vooral op de frontlinie te vinden is. Wilhelm the Enforcer kennen we eigenlijk al uit Borderlands 2, maar is hier nog niet helemaal omgebouwd tot robot. Zijn twee drones Wolf (om aan te vallen) en Saint (om je te healen) zijn erg belangrijk voor spelers die het meeste uit Wilhelm willen halen. Dan hebben we ook nog Nisha, die met haar Showdown action skill automatisch op vijanden kan richten en bewapend is met een tweetal wapens die ze ten alle tijden kan “dual wielden”. Ook zij is overigens geen onbekende en is in Borderlands 2 te vinden als Sheriff van een verlaten stadje op Pandora. Tot slot hebben we nog Claptrap…de idiote robot die zijn VAULTHUNTER.EXE gebruikt om verschillende random effecten aan zijn repertoire toe te voegen. Iets wat overigens niet altijd in het voordeel van het team werkt. Een van zijn leukste skills is Funzerker, waarbij hij een duplicaat van zijn huidige wapen te voorschijn tovert en als een ware Gunzerker alles kapot schiet wat op zijn pad komt. Claptrap heeft trouwens geen zuurstof nodig en dat is op de maan best wel handig. Het viel erg op dat een van de developers niet zo van Claptrap hield. Er werd hem van alles verweten en de beste man had werkelijk niets goeds over het robotje te zeggen. Toch ben ik van mening dat Claptrap een geweldige toevoeging is en hieronder lees je waarom.

De maan verkennen als Claptrap…

Tijd om de game te spelen. PerziaN en ik worden naar een andere ruimte gebracht waar we een character kunnen uitkiezen. Mijn keuze was meteen al duidelijk want ik moest en zou op avontuur gaan als Claptrap, hier keek ik namelijk al die tijd al zo naar uit. PerziaN kiest voor Nisha waardoor we uiteindelijk niet in een co-op team terecht komen en ik het in mijn eentje moet doen. Geen probleem, de honderden uren speeltijd die ik in Borderlands 2 heb geïnvesteerd kwamen namelijk eindelijk weer eens van pas.

Claptrap heeft geen zuurstof nodig en dat maakt hem al meteen een hele krachtige bondgenoot, hij gebruikt het spul namelijk slechts om rond te boosten. Ik bekijk mijn backpack en tot mijn grote verbazing zitten er allerlei geweldige Legendary wapens in. Even snel mijn skill points indelen en de juiste loadout kiezen. Ik kies voor een Tediore machinegeweer, omdat de reload functie bijzonder handig kan zijn voor “second winds” en neem een krachtige Sniper Rifle die vijanden met een enkel schot bevriezen dankzij het nieuwe Cryo element. Voor de zekerheid pak ik nog een pistool en een hele vette lasergun. Nu ben ik denk ik wel goed genoeg bewapend om de vijanden van Hyperion uit te schakelen. Het springen en manoeuvreren is in het begin weer even wennen, maar na een kleine tien minuten spelen ben ik al weer helemaal gewend aan de lage zwaartekracht die een maan met zich meebrengt en spring ik sierlijk door de lucht. Golf na golf van vijanden worden verslagen en na een tijdje spelen sta ik in een gigantisch complex. Het is de bedoeling dat ik een bepaalde schakelaar activeer, maar ik kan het onding echt helemaal nergens vinden. De minuten razen voorbij en na een tijdje kijk ik achter me. Daar staat PerziaN met een glimlach naar me te kijken. “Iedereen is al weg, jij bent de laatste zegt ze…” Ik was dus blijkbaar de tijd helemaal vergeten en niemand vond het belangrijk genoeg om mijn avontuur te verstoren. Wat een geluk. Ik bedank de developers voor de speelsessie en loop naar buiten, Borderlands The Pre Sequel was wederom geweldig en ik kan niet wachten om de game gezellig samen op de bank te spelen.

Borderlands The Pre Sequel blijft mooi!

Je moet er van houden, maar wat mij betreft is het grafische stijltje van Borderlands The Pre Sequel nog altijd heel erg aantrekkelijk. De manier waarop personages en de maan zijn vormgegeven zijn volledig trouw aan de voorgaande games en daar ben ik erg blij om. Generieke first person shooter games zijn er immers al genoeg. De game bevat weer talloze wapens en vooral de Legendary wapens waren weer een lust voor het oog. De vijanden zagen er trouwens ook heel erg cool uit en verwacht weer allerlei knotsgekke tegenstanders.

Wat is er nog meer allemaal nieuw?

Zoals jullie waarschijnlijk al in de trailers voorbij hebben zien komen kan je de zogenaamde “Butt Slam” aanval doen om vijanden vanuit de lucht aan te vallen. Erg handig en ook best komisch als je het mij vraagt. In Borderlands 2 neem je het op tegen Handsome Jack maar in dit deel werk je juist voor hem. Mogelijk is Handsome Jack helemaal niet zo’n grote asshole als we allen dachten en tijdens Borderlands The Pre Sequel zal je eindelijk achter de geschiedenis van de maniak komen. Verder zijn er natuurlijk allerlei nieuwe voertuigen, splinternieuwe wapens en dodelijke nieuwe vijanden. Door de nieuwe “Cryo elemental damage” kunnen vijanden met veel gemak bevroren worden om vervolgens in duizenden stukjes uit elkaar te spatten. Heel erg gaaf. Verwacht gewoon de meest bizarre wapens en dan zit je goed.

https://www.youtube.com/watch?v=wjmaKyy4Rvo” width=”620″ height=”360″]

Borderlands The Pre Sequel is een must-have voor echte fans.

Ja dat lees je goed, Borderlands The Pre Sequel is nu al een must-have! Hou je van Borderlands en heb je beide titels uit de serie helemaal grijs gespeeld? Begin dan alvast maar te sparen want de komende maanden komen zo veel geweldige titels uit. Dit spel mag je echt niet overslaan. Naast de geweldige co-op modus, de vele nieuwe wapens en de Butt Slam ziet de game er ook nog eens geweldig uit en zijn er weer tientallen (mogelijk zelfs honderden) uren gameplay beschikbaar. Nog niet overtuigd? Je kan met Claptrap spelen!!! Wie wil dat nou niet? (iedereen behalve PerziaN…) Ik in ieder geval wel.