“Borderlands the pre-sequel!” zou exclusief voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC zijn

Volgens GamePointsNow zou het volgende deel in de RPG shooter serie Borderlands exclusief uitkomen op de Playstation 3, Xbox 360 en PC, aldus een bron die de site heeft. De game zou het gat van vijf jaar invullen tussen Borderlands deel en deel 2 (vandaar pre-sequel) en zou dit jaar nog uit moeten komen. In de pre-sequel zou de speler controle krijgen over een van vier luitenanten onder Handsome Jack, de badguy uit deel 2, met welke je vop zoek zou gaan naar een alien artifact. De game zou zich afspelen op de maan van Pandora, Elips, en de H-gevormde maanbasis van Hyperion. De speler zou tijdens het spelen zuurstof moeten verzamelen in de vorm van OX-kits.
De vier personages zouden Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragtrap, een gemilitariseerde claptrap zijn. Athena zou gebruik maken van een kinetisch schild en een plasma zwaard en Wilhelm zou een schouder turret hebben en controle hebben over verschillende drones.
Nog niet al te lang geleden zei Randy Pitchford nog dat Gearbox momenteel niet bezig is aan Borderlands 3 maar er binnekort wel een next-gen titel zou aan komen. Als we de geruchten mogen geloven is dit niet die next-gen titel, maar ook niet Borderlands 3, dus zover zit er nog wel geloofwaardigheid aan dit gerucht. We zullen het maar verder af moeten wachten tot Gearbox een officiële aankondiging doet. Tot zover is het altijd leuk om te speculeren. Wat denken jullie? Waar of niet waar?