Wat wil Boob Jam hiermee bereiken?

Boob Jam daagt ontwikkelaars uit om tegen eind september een game te ontwikkelen waarin borsten op een niet-seksuele manier getoond worden. Ik betwijfel het echter of dit wel zo’n goed idee is. Kunnen ontwikkelaars zich niet focussen op games met vrouwelijke hoofdpersonages en seksualiteit niet gewoon volledig uit de vergelijking halen?

In de geweldige reboot van Tomb Raider heeft Lara Croft volgens fans schijnbaar kleinere borsten, iets waar ik (iemand die wel echte borsten heeft aangeraakt) helemaal niets mee kan. Het grootste gedeelte van het spel kijk je namelijk toch naar de rug van Lara en ze is bovendien maar een videogame character. Volgens Rhianna Pratchett was het een bewuste beslissing om Lara’s borsten te verkleinen. Eentje die ik enorm kan toejuichen!

“De gamers waren trouwens positief over Lara’s nieuwe uiterlijk. Ze voelden de verandering aan als een visuele bevestiging van hoe serieus we haar karakter nemen.”

Wat vinden jullie er nou van? Zijn jullie het er ook mee eens dat vrouwelijke personages op zo veel betere manieren in de spotlight gezet kunnen worden, zonder ze meteen cup DD mee te geven? Zijn we wel klaar voor een spel over borsten?

 • Vind het een erg goede vraag. Persoonlijk denk ik dat niet gebeurt. Overal om je heen worden vrouwen als stereo typ neergezet. Modebladen, video clips en ook in games.

  • Ik wordt zelf altijd moe van de opgedofte vrouwen op gamebeurzen etc. Ik zelf snap daar de meerwaarde niet van, en nee ik ben totaal niet heilig want lelijk zijn ze niet. Ik kom voor de games of andere dingen waarvoor ik ga. Een vrouw heb ik thuis al zitten. Tuurlijk, het oog wil ook wat maar ik vind het zelf zo nutteloos. Ik heb het idee dat ze er meer staan voor de vrijgezelle hitsige mannen van deze wereld. Dat is mijn mening erover. In films etc vind ik het dan weer heel wat anders. Ik zie liever Scarlet Johannson in een pakje van Black Widow rondlopen dan Erica Terpstra en even ontopic ja ook vanwege de boobs ja.

   • Nino

    Ik vind dat Boot Babes bij game conventies horen. Maar dat geldt ook voor Cosplay. Ik sta overigens ook gewoon met Darth Vader, R2-D2, Stormtrooper, Master chief, etc. op de foto.

    Maar het is gewoon erg simpel, “sex sells” en een groot segment van de doelgroep van games zijn nou eenmaal vaak mensen die slechts zulke simpele prikkelingen nodig hebben om ge-mindfucked te worden. 😀 Buy CoD, NFS, FIFA and get all te pretty girls…

    Gewoon lekker genieten en niet te veel over na denken.

    • DIE RECHTSE!! 😛

     • Nino

      Nee, jij krijgt niets, want jij vindt Booth Babes onzin! 😀 Als je me niet kan vinden weet je waar ik ben…

     • Nee Nino ik zei “Ik snap daar de meerwaarde niet van” Onzin is wat anders 😛 Dat ze mooi zijn heb ik ook niet ontkent hahaha.

  • Nino

   Daarom is het aan ons om krachtige vrouwen in de spotlight te zetten en daar hebben we bij Kijk-Online in ieder geval genoeg van! 😀

   • Nino

    + in ons team! (anders lijkt het zo raar geschreven…:P)

 • zucht…

  • PerziaN

   Zeg het eens Yumi, gooi het eruit.