Bloodborne’s online features bestaan onder andere uit Co-op, Player-versus-Player en meer

Op de Japanse website van Bloodborne zijn de online features bekend gemaakt van de game. Zo is er de Co-op modus waarin je samen met drie spelers een grote vijand te lijf kunt gaan. Als host player gebruik je de “Hunter Calling Bell” waarmee je andere hunters oproept om je te helpen. Mocht je iemand willen helpen dan kun je de “Resonant Bell” gebruiken. Als de host of andere spelers dood zijn dan eindigt de sessie. Mocht je niet meer willen spelen dan kun je de “Separating Shot” gebruiken. Spelers keren dan terug naar hun eigen game. Matchmaking gebeurt automatisch maar mocht je nou een sessie willen opstarten met alleen bekende dan kun je een password aanmaken. Deze geef je dan aan de andere spelers zodat ze zo jouw game kunnen joinen.

Player-versus-Player

Nog een leuke modus is de PVP oftewel de Player-versus-Player modus. Als jij lekker in je game zit en iemand “breekt” jouw wereld in dan is het oppassen geblazen. Hij of zij is er namelijk op uit om jou te doden. Dit laat je natuurlijk niet gebeuren. Een kat-en-muisspel is begonnen. Een wereld breek je in door de “Ominous Resonant Bell” te gebruiken. Mocht je de host verslaan dan krijg jij als guest een beloning. Krijg je klop dan keer je weer terug naar je eigen wereld. Guests zijn makkelijk terug te sturen door middel van de Separating Shot. Een ander middel om van ze af te komen is een gevecht met een baas aan te gaan.

Net zoals in Demon Souls en Dark Souls 1 en 2 kunnen spelers berichten achterlaten voor andere. Hiermee kun je spelers helpen of voor de gek houden. Aan jou de keus. In Bloodborne zul je ook graven tegenkomen waar andere spelers dood zijn gegaan. Als je het graf aanraakt zie je hoe de speler aan z’n einde is gekomen.

Chalice Dungeons

We kunnen natuurlijk niet de Chalice Dungeons vergeten. Deze kerkers zijn opgesplitst in twee varianten: de normale en de random kerkers. De Chalice Dungeons zijn offline en online te spelen. De random kerkers zijn voor iedereen anders en het leuke is dat je in Bloodborne jouw kerker kan delen.

Als Bloodborne verschijnt ligt er digitaal ook al een update klaar. Deze zal verschillende kleine dingen als online optimalisatie en meer aanpakken. Wil je online met Bloodborne dan moet je wel in bezit zijn van PlayStation Plus.

(Bron: Gematsu)