Bigben Interactive presenteert de nieuwe NACON-productlijn voor computeraccessoires

In première op de gamescom 2014 in Keulen

Bigben Interactive, de Europese marktleider op het gebied van game- en mobiele-telefoonaccessoires, kondigt NACON aan, de eerste eigen productlijn voor computeraccessoires die dit najaar in de winkel zal liggen. Het bedrijf introduceert het assortiment op de gamescom in Keulen voor professionals (Business Center, hal 5.2, stand A30 / B31) en consumenten (Entertainment Area, hal 9.1, stand B40).

NACON richt zich op zowel beginners als gevorderde gamers die hun spelbeleving willen verbeteren en waar voor hun geld willen krijgen. De nieuwe producten zijn gericht op essentiële functies voor games en worden speciaal gemaakt voor gaming.

De NACON-productlijn bevat in eerste instantie zeven producten, inclusief vier pc-muizen in diverse ontwerpen en prijssegmenten. Het vlaggenschip is de NACON GM-400L, een gamemuis met een lasersensor en een instelbare resolutie van maximaal 6000 DPI voor perfecte gameprecisie. Het geïntegreerde LCD-scherm geeft continu de huidige DPI-waarde aan. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen instellingen aanmaken met programmeerbare macroknoppen en het gewicht van de gamemuis naar wens afstemmen om tijdens het gamen voor een perfecte balans te zorgen. Keramische voeten garanderen snelle reacties en probleemloze bewegingen voor een superieure spelervaring.

Bigben Interactive introduceert tevens de NACON GK-500, een bijpassend gametoetsenbord dat naar wens kan worden afgestemd met programmeerbare macroknoppen. Het toetsenbord is voorzien van een meerkleurige achtergrondverlichting als extra accent.

Het NACON-assortiment wordt aangevuld met een pc-controller en een handige USB 3.0-hub. De bedrade NACON Controller GC–100XF met een zwarte soft-touchcoating bevat Force Feedback-technologie en is compatibel met alle populaire pc-games. De controller biedt een authentieke spelervaring, met name in race- en sportgames.

Met de NACON USB 3.0 Hub kunnen gebruikers vier apparaten tegelijk aansluiten op de USB-poorten. De meegeleverde 3A-stroomadapter biedt voldoende vermogen om alle aangesloten apparaten tegelijk van stroom te voorzien. Elke poort kan apart worden in- en uitgeschakeld. LED-lampen geven de actuele status aan.

De NACON-productlijn ligt vanaf het najaar in de winkel en wordt van 13 tot 17 augustus geïntroduceerd op de gamescom 2014 in het Business Center en de consumentenzone, waar gamers deze nieuwe producten direct kunnen uitproberen.