The_world_of_Manga

The World of Manga laat manga zien in al haar verschijningsvormen

Beleef samen met het Wereldmuseum en Global Distributie hoe 7e eeuwse boeddhistische tempelwachters oog-in-oog staan met de Streetfighters van Capcom.

Het Wereldmuseum is in samenwerking met Global Distributie er in geslaagd om de veelzijdigheid van de mangakunst op een unieke en heldere manier in beeld te brengen. Spectaculaire projecties van het beste art work van Capcom, dat door Global Distributie gedistribueerd wordt in de Benelux, intensiveren de dramatiek van de tentoonstelling.

The World of Manga laat manga zien in al haar verschijningsvormen: tekeningen, anime, games, sculpturen en fotografie. Ervaar hoe populaire games als Streetfighter en de internationaal bekroonde anime Wolf Children een wereld creëren die niet meer als de onze aanvoelt en laat jezelf meevoeren naar een parallel universum, waar droom en werkelijkheid zich mengen. Is het een droom in de werkelijkheid? Of de werkelijkheid in een droom?

Net als de voorgaande tentoonstellingen Samurai en Future Pass is The world of MANGA een tentoonstelling van wereldniveau.

Bezoekersinformatie

Wereldmuseum, Willemskade 22-25, 3016 DM Rotterdam
Openingstijden: museum dinsdag t/m zondag van 10.30- 17.30 uur; lunchroom tot 18.00 uur
Toegang: MANGA incl. Collectie: € 12,50 inclusief audiotour (kinderen tot 12 jaar gratis,
gratis met museumkaart of Rotterdampas.