Bereid je voor op epische space combat, dit is Battlefleet Gothic: Armada!

Warhammer 40K fans opgelet, Focus Home Interactive en Tindalos Interactive zijn namelijk al een tijdje bezig met Battlefleet Gothic: Armada en tijdens Gamescom heb ik een zeer interessante presentatie bij mogen wonen. Ben je een liefhebber van RTS, science fiction, Orks, Space Marines, Chaos Marines en meer van dat soort elementen? Battlefleet Gothic: Armada bevat dit allemaal! Wat had Tindalos Interactive allemaal te vertellen?

Battlefleet Gothic Armada Battlefleet Gothic Armada mines

De Chaos Black Crusade moet gestopt worden!

In Battlefleet Gothic: Armada speel je als de machtige Imperial Navy’s Battlefleet Gothic Armada en ben je op jacht naar een van de meest gewelddadige en kwaadaardige Chaos Chapters van het universum. De Chaos Black Crusade, onder leiding van Abaddon the Despoiler, moet gestopt worden en aangezien de mariniers van het Imperium of Man de sterkste krijgers van ons melkwegstelsel zijn worden zij aangewezen om het klusje te klaren. Bereid je dus voor op dodelijke en intense ruimtegevechten in de donkerste hoeken van het melkwegstelsel.

Orks hebben ook ruimteschepen…

In Battlefleet Gothic Armada kan je kiezen uit vier verschillende facties. Ten eerste heb je de Imperium, dit is de factie van de Space Marines en tevens de protagonisten van de game. In de story modus zal je met deze doorgewinterde krijgers aan de slag kunnen. Hun directe tegenstanders zijn de Chaos, voormalige Space Marines die zich door demonen en kwaad hebben laten beïnvloeden om nieuwe krachten te ontvangen. Verraders, en de grootste vijanden van het melkwegstelsel, mogelijk zelfs het universum. De Orks, of Greenskins zijn tevens kwaadaardig maar vooral simplistisch in hun gedachtegang. Het is zelfs een wonder dat de Orks over ruimtevaart technologie beschikken, maar fans van Warhammer 40K zullen ongetwijfeld blij zijn met de toevoeging van de grappige idioten. Tot slot hebben we de Eldar, dit eeuwenoude ras is niet te vertrouwen. Ze werken met niemand samen en zijn zeer onvoorspelbaar.

We are the Ultramarines, the sons of Guilliman. Whilst we draw breath, we stand. Whilst we stand, we fight. Whilst we fight, we prevail. Nothing shall stay our wrath.

Zodra je een factie hebt gekozen krijg je toegang tot je armada. Deze bestaat uit verschillende schepen, die uiteraard verschillende voordelen en nadelen hebben. Er zijn Cruisers, Battle Cruisers, Battleships, Light Cruisers en Destroyers. En vooral de Battleships zijn reusachtige schepen van 10 km lang. Vliegende steden zou een betere omschrijving zijn. Vanuit hier handhaven de vele verschillende Space Marine Chapters de wet en de wil van de Emperor! Tijdens gevechten kan je de vloot orders geven. Vecht tot de dood of ontsnap zodra je schip een bepaald percentage schade heeft opgelopen. Soms komt het voor dat een Kapitein niet naar je luistert wat er toe kan leiden dat deze geëxecuteerd moet worden. Het negeren van orders wordt namelijk niet toegestaan.  Bewapend met torpedo’s, kanonnen en warp technologie ga je de vijand te lijf en hier komt zeker heel wat strategie bij kijken.

Helaas was de game nog niet speelbaar en werd een zeer vroege Alpha build gedemonstreerd. De user interface en bepaalde assets bestonden nog slechts uit placeholders, wat natuurlijk een grappig gezicht was. De vertegenwoordigers van Tindalos Interactive verzekerden ons echter dat het eindproduct er uiteraard veel beter uit zal gaan zien. De Eldar en Ork armada’s waren helaas ook nog niet in de game verwerkt, ik was namelijk wel benieuwd naar de Ork armada. Toch lijkt de game me erg interessant. Gigantische ruimteschepen, epische ruimtegevechten…wat wil je als Warhammer 40K fan nog meer!?

Battlefleet Gothic Armada torpedoes

Grafisch gezien valt er vrij weinig te vertellen…

Battlefleet Gothic: Armada is nog lang niet af en dat was te zien. De verschillende schepen zagen er erg goed uit, maar de maps waren nog niet zo gedetailleerd. Daarnaast was de user interface ook nog lang niet af. Het is dus erg moeilijk om wat over de graphics van deze titel te vertellen. Hopelijk komt er binnenkort weer een nieuwe trailer uit, eentje die vooral wat van de gameplay laat zien en niet een dikke teaser is.

Zal Battlefleet Gothic: Armada een ijzersterke game worden?

Dat is nog maar de vraag, maar ik heb er vertrouwen in. Je moet alleen wel van RTS games houden. Daadwerkelijk Space Marines over het slagveld zien rennen zit er namelijk niet bij. Je kan overigens wel vijandelijke schepen enteren en groepen Terminators op de vijand loslaten. Je ziet de daadwerkelijke combat echt niet en dat is erg jammer. Verder ziet het er naar uit dat de ruimtegevechten van epische proporties zullen zijn. Je kan met het Imperium, de Chaos, Orks en de Eldar spelen, genoeg keuze dus. Grafisch is het nog te vroeg om wat over de game te vertellen. De liefde voor de franchise is er in ieder geval wel, de game is bij Tindalos Interactive echt wel in goede handen.