De Battlefield Hardline singleplayer is een intense rit van adrenaline en shootouts…

Op de oh zo grote Gamescom kregen we ook een stuk van de Battlefield Hardline singleplayer te zien. En van wat we te zien kregen heeft Viceral games flink wat tijd in de singleplayer gestoken.
De missies in de singleplayer zullen lijken op afleveringen van een televisie serie, elke nauw op elkaar volgend, vol met actie en drama. Elke episode eindigt ook in een cliffhanger zodat je interesse in de volgende missie ook weer gewekt zal zijn. Verschillende acteurs zullen hun stemmen verlenen aan personages in de game. Zoals Nicholas Gonzales als Nick Mendoza, het hoofdpersonage, Kelly Hu, Adam Harrington en nog vele anderen.
Zoals eerder vermeld draait de singleplayer dus om Nick Mendoza, een politie agent van Mexicaanse afkomst die Amerika doorreist op zoek naar zijn oude partners die corrupt zijn. Nick wil een einde maken aan hun criminele praktijken, en beland hierdoor zelf in verschillende lastige situaties waarin het zelfs voor hem moeilijk word om de grens te zien tussen goed en slecht…de “Hardline”.

Nick Mendoza is gevangen

In de demo die we te zien krijgen is Nick samen met een vriend gevangen genomen terwijl ze probeerden een bende te infiltreren.
Ze kunnen beide ontsnappen, en met handen nog vastgebonden sluipen ze verschillende gangen door. Nick krijgt na een tijdje een van de bendeleden uit te schakelen en weet hun handen los te krijgen met een sleutel die deze bij heeft. Met nu een pistool in hand sluipt hij verder, aankomend bij een ruimte met meer bendeleden. Stilletjes weet hij er nog een uit te schakelen waarna hij een andere probeert af te leiden met een shotgun shell die hij een andere ruimte in gooit. Bijna lukt dit, maar door een beetje onvoorzichtigheid ontstaat er een vuurgevecht waarin Nick en zijn vriend al snel de overwinning opeisen. Een klein stukje verder vinden ze een duur die naar buiten leid…

And now comes the hard part

Eenmaal buiten aangekomen zien ze een stukje onderaan de heuvel waar ze nu zij een trailerpark, omringd door stukken muur. Meteen krijgen we van de ontwikkelaars van de game te horen dat je op een aantal verschillende manieren de situatie kan aanpakken. Zo besluiten ze eerst een frontale aanval in te zetten. Kogels vliegen alle kanten op, campers worden aan stukken geschoten, en na een flink gevecht legt Nick Mendoza toch het loodje. Nu had dit best kunnen werken, alleen was het ontbreken van zwaardere wapens toch een flink probleem.
De tweede keer gaan ze het wat tactischer aanpakken. Nick haalt een scanner tevoorschijn. Dit is een nieuw item in de Battlefield serie en laat je van een afstand vijanden taggen zodat je makkelijker kan zien waar deze uithangen. Ook ontdekt Nick hiermee een High Value Target. Dit personage heeft een beloning op zijn of haar hoofd staan en als je deze levend kan vangen dan krijg je een flinke bonus om aan wapens en gadgets te besteden. Eenmaal de vijanden in zicht getagged maakt Nick zich op voor de aanval.

Een tactische aanpak

Deze keer komt hij van de zijkant aan, waar hij meteen zij badge tevoorschijn trekt en twee bendeleden onder schot houd. Langzaam gooien beide criminelen hun wapens op de grond en nick bind de eerste vast. Nadat deze vastgebonden is moet hij snel zijn wapen weer op de tweede richten, deze was langzaam naar zijn pistool aan het grijpen. Gelukkig weet hij ook deze tegen de grond te werken en te arresteren. Nieuwsgierig naar de camper waar de twee bij stonden gaat hij toch naar binnen waar hij een aantal documenten vind, ‘evidence’, hiermee word wat duidelijker over de intentie van de bende, en dus ook het verhaal.
Nick zijn vriend blijft achter bij de radio om hulp in te roepen terwijl Nick zelf achter de High Value Target aan gaat. Na een hoop gesluip dieper het trailerpark in krijgt Nick hem eindelijk te pakken en probeert hij zich weer een weg naar buiten te banen. Twee bendeleden spotten hem helaas en houden hem onder schot. Langzaam gaan Nick zijn handen de lucht in terwijl een van de leden dichterbij komt. Als deze dicht genoeg is grijpt hij deze vast en gebruikt hij hem als een menselijk schild terwijl hij de tweede neerschiet. Een heftig vuurgevecht ontstaat en gelukkig weet Nick zich deze keer beter staande te houden tussen het lood en rondvliegend puin.
Met een gadget die hij eerder uit een weapon case (soort van wapen en gadget winkel) meegenomen heeft klimt hij een stenen toren op als hij uit het zicht van de bende is. Met ditzelfde pistool schiet hij een zipline af tot buiten het trailerpark en glijd zo over de zwaarbewapende vijanden heen, vlakbij zijn vriend die vervoer geregeld heeft…ben zo eindigt onze demo.

Ready for more

Het kijken van deze live gameplay demo van Battlefield Hardline was intens, en dan hebben we de game nog niet eens zelf gespeeld. Van wat we tot nu toe te zien kregen is de singleplayer misschien een andere weg ingeslagen, maar dit is zeker geen verkeerde keuze geweest. Geef ons maar meer van deze actievolle, destructieve singleplayer serie, we kunnen haast niet wachten op meer.