China wordt derde factie in Battlefield 4 volgens geruchten.

Maximaal 64 spelers in multiplayer maps op next-gen consoles.

Er zijn nieuwe geruchten rond Battlefield 4. Naast Amerika en Rusland wordt China een derde factie. Het singleplayer verhaal zou zich ook afspelen in China en ongeveer 6 uur aan speeltijd geven.

In de multiplayer maps zullen maximaal 64 spelers tegelijk kunnen spelen. Dat geldt tenminste voor de PC, Xbox 720 en de Playstation 4. De game komt ook naar de huidige consoles, maar daar blijven de multiplayer maps steken op maximaal 24 spelers.

Battlefield 4 begint met ongeveer evenveel maps als deel 3. Een aantal nieuwe maps zullen zijn:

– Diaoyu Island
– Tiananmen
– Shanghai Bund
– Xizhimen

Meer maps zullen als DLC volgen.

De meeste wapens zullen terugkeren en daarnaast krijgen we nieuwe, met name Chinese, wapens en voertuigen. Daarbij horen ook nieuwe customizations.
En piloten opgelet: er komt meer ruimte in de lucht, dus meer ruimte voor dogfights. Naar verwachting keert ook het Commander systeem terug.

Volgens de geruchten wordt het ook mogelijk om micro transacties te doen, waarbij je kleine aanpassingen kunt downloaden tegen echte betaling. Het is de bedoeling dat dit de balans in het spel niet gaat verstoren.

Battlefield zal niet revolutionair zijn, maar eerder een evolutie van Battlefield 3. De mogelijkheden van de Frostbite Engine worden in BF3 voor zo’n 30% gebruikt. In BF4 zou dat ongeveer 80% zijn. De framerate en resolutie gaan niet omhoog. Uiteraard zullen we wel grafische vooruitgang zien. Meer realisem, het weer wat telkens verandert, en nog meer destructie mogelijkheden.

Dice en EA hebben nog niets bevestigd. Op 26 maart wordt Battlefield 4 officieel aangekondigd.

(Via Wccftech)