Spawn killing is behalve in Battlefield 3 en Battlefield 4 ook in Battlefield 1 mogelijk.

Iedereen die shooters speelt is bekend met het fenomeen spawn killing. Je speelt tegen een groep, of individu, die de plekken waarop mensen spawnen precies weten aan te wijzen. Deze personen zetten vervolgens een speler op zo een punt om elke gespawnde tegenstander direct af te knallen. Je gaat dood, doet een respawn en boem: je ligt weer op de grond omdat je direct neergeschoten bent. Frustratie alom en lijkt geen enkele manier te zijn om deze cyclus op dat moment te doorbreken.

Battlefield 1 spawn killing spot

Amiens spawn killing plek

Spawn killing is al zo oud als de weg naar Rome maar tot op heden lijken sommige ontwikkelaars er maar geen oplossing voor te vinden. Meerdere spawn-plekken creëren, een spawn blokkeren wanneer er een tegenstander in de buurt is, of zelfs alleen spawnen in gebieden waar tegenstanders niet kunnen komen zijn een paar mogelijkheden die we tegenwoordig steeds vaker zien. In de Battlefield games mag je zelf bepalen waar je spawned maar helaas houdt de game geen rekening met tegenstanders die op de spawns aan het campen zijn.

Spawn killing ook in Battlefield 1 erg makkelijk

In Battlefield 1 leken de klachten over spawn killing minimaal te zijn. Reden voor een online buddy van ons om te kijken of dit bij Battlefield 1 net zo makkelijk is als bij Battlefield 3 en 4. Het antwoord is in ieder geval voor de map ‘Amiens’ duidelijk: ja dat is het geval. In de straten bij checkpoint Bravo kun je als je richting checkpoint Charlie loopt links omhoog een gebouw in lopen. Ga je daar in de hoek zitten, dan spawnen de tegenstanders voor je en kun je ze direct afschieten. In de onderstaande video kun je dit goed zien; onze buddy camped op deze spawn en schiet de ene na de andere tegenstander dood. Een desastreuze plek omdat de toevoer naar checkpoint Bravo zo verstoord wordt en het wel heel moeilijk wordt om deze plek te verdedigen.

Uiteraard is deze plek al gemeld aan DICE maar iets zegt ons dat het aanpassen van de game op dit front behoorlijk ingewikkeld is. Wij zijn erg benieuwd of jullie ook spawn plekken gevonden hebben waarop je kunt spawn killen. Laat je het ons weten in de comments?