Yo Dawg, I herd you like Battlecry, so I put a Battlecry in your etc, etc etc.

De nieuwe game van Bethesda gaat Battlecry heten en wordt ontwikkeld door, je raad het al, Battlecry studios. Wat Battlecry precies is? Een soort van Team Fortress 2 maar dan zonder buskruit(schijnbaar) en een stuk meer sabels, bijlen, elektrische vuisten, bogen en dergelijk wapentuig. Het heeft ergens wel iets weg van de Golden Compass, voor diegene van jullie die bekend zijn met de film of het boek.

Net als in Team Fortress 2 nemen in Battlecry ook twee verschillende ‘factions’ het tegen elkaar op; de Cossacks(rood) en the Royal Marines(blauw), oftewel net als in Team Fortress 2 hebben we twee handig op kleur gecodeerde factions. In tegenstelling tot Team Fortress 2 krijgen allebei de factions hun eigen stijl en animaties, waarvoor hulde.

Check de onderstaande trailer om een een indruk te krijgen van de game, de game wordt een 3rd person action brawler/shooter waarin 32 spelers het tegen elkaar op gaan nemen en wordt free to play. Twee factions, vijf classes, verschillende modi en maps, de hele reutemeteut.

https://www.youtube.com/watch?v=AjbY271qrw0″ width=”620″ height=”360″]