Battle Decks, een onverwachte verrassing…

Er zijn momenteel een tweetal digitale card games waar ik nog altijd heel wat plezier aan beleef. Blizzard Entertainment’s Hearthstone is een titel waar ik elke maand voor de lol tot Rank 20 speel en Duelyst is een titel waarvan momenteel slechts een bèta beschikbaar is. Toch is de huidige versie van Duelyst enorm leuk om te spelen. Soms wil je toch wel wat anders. Reden genoeg om eens wat verder rond te kijken. Zodoende kwam ik per toeval Battle Decks tegen.

Battle Decks battlemap Battle Decks multiplayer

Kies uit een van de zes Battle Deck facties!

In Battle Decks nemen een zestal facties het tegen elkaar op in een strategische digitale card game waar oorlog voeren centraal staat. Er zijn Marines, Spec Ops, Rebels, Airborn, CyborGen en Armatek. Als speler bepaal jij wie er aan de top komt te staan. Verwacht echter geen verhaal, dit is gewoon een card game, niets meer, niets minder en dat is prima. In dit spel draait het namelijk vooral om gameplay.

Strategisch de vijandelijke basis vernietigen.

De gameplay van Battle Decks heeft heel erg veel weg van een spel als Duelyst. Eerst bouw je namelijk een deck met de kaarten die je in je collectie hebt. Elke factie heeft een ander thema en beschikt over unieke units. Daarnaast zijn ook gewoon standaard units beschikbaar die alle facties kunnen gebruiken. Nadat je een deck hebt gebouwd kan je aan de slag. In Battle Decks is het de bedoeling om de vijandelijke basis te vernietigen en elke ronde kan je aan de hand van resources units verplaatsen en laten aanvallen. Sommige kaarten geven je units extra eigenschappen en moeten naast de unit die je wilt optimaliseren op de map neergelegd worden.

Elke factie heeft een ander thema en beschikt over unieke units.

Door te spelen ontvang je in-game currency om pakjes kaarten mee aan te schaffen, al kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de pakjes met echt geld te kopen. Battle Decks bevat zowel dagelijkse als wekelijkse quests waarmee je in-game currency kan verdienen en geloof me als ik je zeg dat je dit nodig zal gaan hebben. Er zijn heel wat zeldzame kaarten te vinden en deze kan je herkennen aan de goudkleurige rand. Met een aantal van deze krachtige kaarten in je bezit kan je heel wat standaard decks domineren, het is dus best belangrijk om nieuwe kaarten te bemachtigen. Verder zijn er ook nog groene, blauwe en rode kaarten beschikbaar.

Als je van strategische kaartspellen houdt is Battle Deck een hele leuke game om te spelen en de makers hebben de gameplay erg toegankelijk gemaakt. Wees dus zeker niet geïntimideerd en probeer de game zodra deze in Nederland beschikbaar is zeker even uit. De iPad is ideaal voor een game als Battle Decks en de touch screen controls werkten perfect.

Battle decks

Simpele graphics die goed passen bij een card game.

De manier waarop Battle Decks gepresenteerd wordt is erg goed gedaan. De menu’s en kaarten zijn erg goed verzorgd en het daadwerkelijk spelen van de game biedt ook zeker wat voor het oog. Omdat het een card game is moet je echter niet over-the-top graphics verwachten. Het ziet er simpel uit maar werkt gewoon heel erg goed. Om een wat beter idee te krijgen van wat ik bedoel kan je het beste even een kijkje naar de onderstaande video nemen.

Battle Decks brengt de verzameldrang in spelers naar boven…

Als je van digitale card games houdt is Battle Decks een leuke titel om mee aan de slag te gaan. Er zijn talloze kaarten beschikbaar en de verschillende facties zorgen voor veel diversiteit. Voor je het weet ben je de hele dag bezig met het verzamelen van kaarten en het uitvoeren van daily en weekly quests. Grafisch ziet de game er simpel uit en vindt je de de details vooral in de kaarten en menu’s. Maar bij een mobile game draait het vooral om gameplay en dat is in Battle Decks helemaal goed. Ik ben benieuwd wat jullie van de game zullen vinden.