De aankondiging van een Battle Chasers game en het langverwachte vervolg op het stripboek is een historisch moment!

De afgelopen week was enorm spannend door Joe Madureira’s grote aankondiging waar je hier meer over kan vinden. Vanochtend hadden we al de onthulling van de zogenaamde “Sword in the Storm” artwork en dankzij website Polygon nu ook de eerste afbeeldingen die Joe Madureira van het project heeft vrijgegeven.

Madureira en Stefanelli zijn nog niet klaar om om de Battle Chasers game in detail te beschrijven, maar geven al wel aan dat het een roleplaying game wordt waarin je speelt met klassieke personages als Garrison, Gully en Calibretto. Het spel zal bovendien vergelijkbaar zijn met Darksiders. Airship Syndicate wil de Battle Chasers game uitbrengen op de PC en consoles en overwegen een tablet versie en dat is natuurlijk erg goed nieuws. Hoe de game gefinancierd zal worden is ook nog niet duidelijk, dit zou met een investeerder, crowd funding of publisher gedaan kunnen worden. Als er een Kickstarter opgezet wordt, ben ik in ieder geval zeker van de partij.

“Even though the game mechanically is going to be very different from Darksiders, I think we’re still really going to be doing everything we can to make sure that the dungeon exploration side of the game is soaked with lots of fun adventurous elements,” zei Stefanelli.

Stefanelli voegde hier aan toe dat ze het development team klein willen houden, ergens rond de 10 tot 15 mensen, om een game te maken die klassiek (oldschool) is maar ook moderne invloeden bevat.

Battle Chasers stripboek heeft nog geen uitgever…

Voor het Battle Chasers stripboek is Madureira nog op zoek naar een uitgever en zegt dat hij de franchise graag eerst weer wilt zien groeien.

“I partially just want to update it,” zei Madureira. “I think it’s going to get a visual overhaul too. My art style and storytelling style, everything’s sort of changed and evolved over the years.”

Het stripbroek zal mogelijk in “three-issue arcs” uitgebracht worden. In de eerste arc zal hij het hoofdstuk die hij veertien jaar geleden achterliet voltooien, zodat mensen eindelijk kunnen stoppen met de vraag: “Wanneer ga je Battle Chasers afmaken?” Daarna zal hij additionele arcs uit willen brengen, al is het nog een beetje te vroeg om daar over te praten. Naast een videogame en een stripboek willen Madureira en Stefanelli de franchise de komende jaren nog meer uitbreiden, mits ze hier natuurlijk de mogelijkheid voor krijgen.

“I’ve always wanted to do an animated series, possibly, so there’s a couple of different options that we’re pursuing for bringing the franchise back in a big way,” zei Madureira.

Vandaag was een historische dag en een aantal leden van de Kijk-Online crew kunnen niet wachten om Battle Chasers te spelen. Dit wordt een hele lange wacht. Gelukkig is “Patience a virtue”…hoeveel nerdgasms kan je op een dag hebben!?

 

  • Nino MAD! fan

    Mijn 14 jaar oude wens komt eindelijk uit!!!