Wat kan de heer Richer ons over de Dark Knight vertellen?

057Gisteren had ik de kans om tussen presentaties door kort een aantal vragen aan de heer Benoit Richer te stellen. Meneer Richer is de Game Director van Batman: Arkham Origin’s en weet uiteraard alles over de game. Eerder konden jullie hier al wat lezen over Richer’s Batman: Arkham Origins presentatie.

Het interview!

Nino: Hoe groot is Batman: Arkham Origins ten opzichte van de vorige delen?

Benoit: Batman: Arkham Origins is ruim twee keer zo groot ten opzichte van Batman: Arkham City. Het spel bevat een volledig open wereld en spelers kunnen zelf kiezen bij welke missies de prioriteit ligt. De vele sidequests, puzzels en eastereggs zullen fans na het uitspelen nog uren zoet houden. Spelers die graag door spellen heen rennen. No problemo! Reken er dan wel op dat je een heleboel leuke content misloopt. Ik raad iedereen daarom aan om lekker op onderzoek uit te gaan.

Nino: Zal het mogelijk zijn om in voertuigen te rijden? De batmobile, batwing…?

Benoit: Batman zal over de Batwing beschikken en deze kunnen gebruiken voor fast travel. Gotham City is zo groot dat we voor deze oplossing hebben gekozen. Mogelijk zien we de Batmobile ook weer terug, wie weet! Hier kan ik verder nog niet zo veel over zeggen, maar de Batwing zal sowieso een belangrijke rol spelen.

Nino: Heeft Batman ook nieuwe gadgets?

Benoit: Batman heeft nu beschikking over zijn shock gloves. (Dit zag je al tijdens de presentatie.) Deze kunnen opgeladen worden en vijanden elektrocuteren met een reeks van snoeiharde vuistslagen. Er zijn ook nog een aantal leuke andere gadgets waar we nog niet zo veel over mogen vrijgeven. De shock gloves kunnen ook gebruikt worden om aparatuur te kortsluiten of te activeren door de gloves te gebruiken als geleider en energiebron.

Nino: Heeft Batman ook nieuwe moves en combo’s?

Benoit: Uiteraard beschikt Batman over een heel scala aan nieuwe moves en combos. Gevechten moeten overigens wel strategischer aangepakt worden. Het freeflow systeem werkt nog hetzelfde, dus het zal niet veel moeite kosten om de combo’s weer onder de knie te krijgen. Er zijn ook nieuwe soorten vijanden die gevechten een stuk moeilijker maken. Eentje is dankzij zijn bepantsering pas te raken na drie maal een succesvolle capestun uitgevoerd te hebben, de andere is de zogenaamde martial artist. Deze vijanden kunnen Batman’s moves counteren en zijn af en toe best uitdagend. Doorgewinterde spelers maken echter korte metten met ze.

Nino: Dat klinkt allemaal erg veelbelovend! Ik wil je heel erg bedanken voor je tijd en ik wens je nog heel veel plezier op Gamescom! Wij wachten in ieder geval met smart op Batman: Arkham Origins.

Benoit: Graag gedaan en jij ook bedankt!