Assassin’s Creed: Unity slechts speelbaar in 900p?

Er was afgelopen week veel discussie rondom Assassin’s Creed: Unity. Zowel de PlayStation 4 als de Xbox One versies zullen volgens Ubisoft namelijk in een 900p resolutie weergegeven worden. Veel kritiek volgde na de aankondiging van dat besluit waarop Ubisoft reageerde dat de mensen hun uitspraak verkeerd begrepen hadden. Ubisoft plaatste op hun blog een bericht in de hoop daarmee verdere discussie te voorkomen.

Ubisoft begon meteen al met een statement waar duidelijk in wordt vermeld dat de game nooit beperkt zal worden. Vervolgens wordt er uitgelegd dat Ubisoft 4 jaar in de ontwikkeling van deze game zou hebben gestoken om deze zo goed mogelijk te maken. Waarom zouden ze dan iets uit de game halen? Verontschuldigingen werden daarom ook vrijwel onmiddelijk aangeboden door Vincent Pontbriand.

Veel gamers zien tegenwoordig, ook dankzij de nieuwe consoles, een combinatie van een resolutie van 1080p met een frame rate van 60 frames als standaard, al vormen deze twee aspecten maar een klein deel in de ontwikkeling van een game. Door de resolutie te verlagen meent Ubisoft meer uit de game te kunnen halen en meer details te kunnen creëren in Parijs. Er mochten geen limieten zijn bij de gameplay dus moest de resolutie worden verlaagd.

Een kern van waarheid zit hier zeker in maar we zijn ook benieuwd hoe er naar wordt gekeken door jullie als mede gamer. Laat het ons dus zeker weten in de comments.