Vandaag onthult ArenaNet de Reaper, de elite specialisatie voor Necromancers, en tevens de derde in een serie van in totaal negen elite specialisaties in Guild Wars 2: Heart of Thorns.

Een van de belangrijkste toevoegingen van de Reaper aan de Necromancers specialisatie heeft specifiek te maken met het beroep, een echte hands-off damage dealer. Necromancers maken gebruik van verschillende health-zapping vaardigheden en minions om het vuile werk voor hen op te knappen. De Reaper elite specialisatie verandert dit en geeft ze de mogelijkheid om zichzelf te bewapenen met krachtige greatswords, waarmee ze kleine vijandelijke groepen met slechts een paar uithalen kunnen vernietigen. De destructieve etherische vorm van de Necromancer, bekend als ‘The Death Shroud’, krijgt ook een upgrade met verschillende nieuwe 1-op-1 gerichte vaardigheden, door het gebruik van een nieuwe, griezelige zeis.

ArenaNet toont de nieuwe elite specialisatie in actie met een nieuwe video en screenshots samen met de blogpost van Game Designer Robert Gee. De blogpost is hier beschikbaar. (op moment van schrijven geeft de pagina een foutmelding)

ArenaNet laat live gameplay van deze specialisatie voor het eerst zien in Points of Interest, morgen 15 mei om 21:00 uur op het officiële Guild Wars 2 Twitch kanaal.