APB Reloaded verscheen eerder al op de PC

Deep Silver, Reloaded Games en The Workshop Entertainment hebben vandaag gezamenlijk aangekondigd dat ze hard aan het werk zijn om de Free2Play actie-MMO-hit voor pc, “All Points Bulletin: Reloaded”, om te vormen in een game voor de nieuwe generatie consoles.

De console versie van APB Reloaded is momenteel in ontwikkeling bij The Workshop Entertainment in Marina Del Ray in Californië, een studio die wordt geleid door veteranen uit de industrie. Daarbij krijgt de studio steun van de Reloaded Games teams in Edinburgh en Huntington Beach. De console versie van APB Reloaded zal worden uitgegeven door Deep Silver en komt naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal van 2015 op de markt. De game zal worden aangeboden als een Free2Play-titel die gratis te downloaden zal zijn voor alle PlayStation 4 gebruikers en voor Xbox Live Gold leden op de Xbox One.

APB Reloaded neemt je mee naar de stad San Paro in de nabije toekomst, waar je uit twee facties kunt kiezen: als “Enforcer” handhaaf je de krijgswet, terwijl je als “Criminal” zoveel mogelijk chaos veroorzaakt. Naast de uitdagende en meeslepende gameplay kent APB Reloaded een de meest uitgebreide personage en voertuig customization systemen van alle moderne MMO’s. De game ondersteunt tot wel 100 aangepaste personages per match en bevat missies voor maximaal 50 tegen 50 spelers. Sinds de release in december 2011 is de PC versie van APB Reloaded geïnstalleerd en gespeeld door meer dan 5 miljoen PC gamers.

APB Reloaded

Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver/Koch Media GmbH zegt het volgende:

“APB Reloaded is op PC uitgegroeid tot een fenomeen met een zeer gepassioneerde en trouwe community. We vinden het geweldig dat we Reloaded Games en The Workshop mogen helpen om deze fantastische wereld tot leven te brengen op de nieuwe generatie consoles.”

Bjorn Book-Larsson, CEO van Reloaded Games geeft aan:

“Het was prachtig om het afgelopen jaar samen te werken met Deep Silver, gezien hun ervaring met de Saints Row-, Homefront 2- en Dead Island-series, en tegelijkertijd met het door de wol geverfde ontwikkelteam van The Workshop, dat wordt geleid door fantastische leden van de teams achter het oorspronkelijke Tony Hawk, Call of Duty 3, Sorcery en Borderlands 2: “Mr. Torgue’s Campaign of Carnage”, en met hen van gedachten te wisselen over hoe we APB Reloaded het best om konden vormen tot een geweldige ervaring op de consoles.”

Peter Akemann, CEO van The Workshop voegt daaraan toe:

“APB is een ontzettend complexe game met duizenden objecten die vernietigd kunnen worden en van top tot teen aangepaste personages en voertuigen in elke omgeving. We kijken er dan ook reuze naar uit om deze zeer veeleisende game, die veel PC systemen op de knieën kan dwingen, naar geweldige nieuw hardwareplatformen te brengen.”

De console versie van APB Reloaded zal gratis te downloaden en te spelen zijn. Spelers kunnen in de game gratis voorwerpen verdienen en hebben de mogelijkheid om uitrusting, voorwerpen, voertuigen en aanpassingen voor personages in de game te kopen, zodat ze zich in een specifieke speelstijl kunnen specialiseren. Bekijk hieronder een trailer van de PC-versie.