Another World

Another World, een intro om nooit te vergeten

De Super Nintendo ofwel de Snes. Wie heeft hem niet gehad. Ik denk dat er genoeg gamers zijn die deze console wel hebben gehad. Mario, Pilotwings, Star Fox, Mario Kart. Allemaal titels die we gespeeld hebben. En we kregen er geen genoeg van, want er kwamen steeds vervolg delen. Toch is er altijd 1 game geweest die in mijn ogen helaas alleen onder “the underground” gamers werd gespeeld. Dan heb ik het natuurlijk over Another World (Out of this world).

Another World is een klassiek platformspel uit de jaren ’90. De game wordt gezien als één van de invloedrijkste spellen in het genre, vanwege de vloeiende bewegingen en sfeervolle graphics. Je speelt in Another World een wetenschapper, die dankzij een eigen uitvinding in een andere wereld/dimensie belandt. Hier moet je zien te overleven door te rennen, springen en lichte puzzels op te lossen.

Another World begint met een sfeervolle introductie; een jonge wetenschapper is bezig met een geheimzinnig project. Tijdens het project gaat er wat mis. Het begint buiten te onweren. Terwijl de wind om het huis giert, drinkt onze held een blikje fris en leunt ie nog eens achterover in z’n stoel. Plots schiet een bliksemstraal het huis binnen en er volgt een spektakel van licht en geluid. Stoel inclusief roodharige protagonist zijn verdwenen en het spel begint.

Another World kreeg een nieuwe kans op de Ipad. Mocht je deze game eens willen proberen, snuf dan eens rond in de App Store.