De nieuwe Anno neemt je mee naar de Maan.

Na het succes van Anno 2070 komt Ubisoft met het vervolg van de strategische game serie. Anno 2205 breng een aantal nieuwe functies en veranderingen met zich mee, waaronder nieuwe locaties waar gebouwd kan worden: de Maan en Antarctica. Hiernaast zijn er in de gameplay ook wat aanpassingen gedaan. Lees maar snel verder.

Anno 2205 - Gamescom 2015 presentatie Anno 2205 - Gamescom 2015 presentatie

Nieuwe locaties met nieuwe voor- en nadelen.

De grootste aankondiging van Anno 2205 was toch dat je kunt gaan bouwen op en handelen met de Maan. Een flinke stap voor de game, maar een logische als we kijken naar de reden waarom. Want waarom zou de mens eigenlijk op de Maan willen bouwen en leven? Daar is een heel duidelijke reden voor: Rare Earth Metals. Dit zijn metalen die in alle soorten elektronica gebruikt worden en hier ook echt voor nodig zijn. Maar zoals de naam al zegt zijn deze zeldzaam en dus niet echt makkelijk te vinden. Dit zijn namelijk metalen die op de Aarde terecht komen met meteorieten. En deze branden grotendeels op in de atmosfeer. De Aarde heeft daarom niet veel van deze metalen. Nu heeft de Maan geen atmosfeer en daar ligt het oppervlakte bezaaid met deze metalen.

Natuurlijk brengt dit wel wat extra logistieke problemen met zich mee. Het is gelukkig mogelijk om een Maan kolonie te onderhouden met voedsel en dergelijke vanuit de Aarde. En diep in de Maan is er een kern van ijs gevonden waar water (en ook zuurstof) uit geproduceerd kan worden. Hiermee is het mogelijk om de Maan kolonie zelfstandig te maken. Ook moet er een bescherming gecreëerd worden tegen meteorieten die nog steeds regelmatig het oppervlakte van de Maan raken. Hiervoor zijn er energie schilden gemaakt die je kolonie beschermen.

De bewoners van je basis hebben warmte nodig om te kunnen werken en het apparatuur draaiende te kunnen houden.

Maar niet alleen in de ruimte zijn er nieuwe functies en locaties te gebruiken. Ook op onze eigen Aarde is nog niet alles ontdekt. Het is namelijk ook mogelijk om Antarctica te bevolken. Dit zal ook nodig zijn, want om de Maan te kunnen bereiken hebben we een speciaal soort metaal nodig wat zich hier onder de ijslaag bevindt. Op Antarctica is een groepering aanwezig die al verschillende jaren bezig is om global warming tegen te gaan. Deze hebben een aantal gebouwen, Climatic Stabilizers genaamd, geplaatst in de Arctische omgevingen om de planeet weer af te koelen. Hiermee houden ze al flinke tijd de aarde in balans, al sinds de problemen uit Anno 2070 waar dit een van de grootste aandachtspunten was. Je zult dus moeten handelen en op diplomatische wijze omgaan met deze Arctic Custodians.

Bij het bouwen in de Antarctische omgeving moet je ook rekening houden met hitte. Dit is een nieuw element wat is toegevoegd. De bewoners van je basis hebben warmte nodig om te kunnen werken en het apparatuur draaiende te kunnen houden. Andere gebouwen genereren die hitte waardoor je je bouwwerken goed kan balanceren.

Anno 2205 - Gamescom 2015 presentatie

Grotere omgevingen en nieuwe opties.

De mensen die de vorige Anno games hebben gespeeld en een beetje bedreven waren hierin zullen vast gemerkt hebben dat je op een gegeven moment te weinig ruimte had om te bouwen en uit te breiden. Daar heeft Ubisoft bij het nieuwe deel aan gedacht. De standaard omgevingen zijn ongeveer vijf maal zo groot als in Anno 2070 waardoor je een stuk langer door zult kunnen bouwen aan je eigen steden. Ook is het mogelijk om materialen te sturen van je Antarctische gebieden naar andere plekken, ook naar de Maan en terug. Dit kun je doen zonder dat je je game hoeft te stoppen. Je kunt dus meerdere locaties hebben die tegelijkertijd bereikbaar zijn.

Ook heb je in Anno 2205 de optie om gevechten wel of niet aan te gaan. Dit doe je in de Militairy mode waar je verschillende opdrachten krijgt. Maar deze modus is volledig optioneel. Dus in tegenstelling tot de vorige games waar je altijd wel een beetje aan militaire acties moest doen, is dit bij deze game dus helemaal over te slaan. Leuk voor de mensen die liever bouwen of handel drijven in de Anno games. En als je dit wel wilt doen, dan start je de Militairy modus gewoon op.

Anno 2205 komt op 3 november uit voor de PC via Uplay en er komt ook een fysieke versie. Ben jij iemand die een basis op de Maan wilt plaatsen en handel wilt drijven met de Aarde? Houd de site in de gaten voor meer nieuws en updates!