AnimeCon 2015 trok ook dit jaar animatie en gaming liefhebbers naar Den Haag!

Misschien waren jullie de afgelopen weken, net als het Kijk-Online team, helemaal afgeleid door de nieuwe games en DLC’s die de afgelopen tijd tijdens de E3 conferentie zijn getoond. Maar toch willen we een moment pakken om terug te kijken op alweer de 17de editie van de grootste anime conventie van Nederland. Want mocht je het alweer vergeten zijn, twee weken geleden vond AnimeCon 2015 plaats. Vanaf 12 juni konden duizenden mensen terecht in Den Haag om samen 52 uur lang non-stop bezig te zijn met alles, maar dan ook alles, wat te maken heeft met Japanse cultuur, animatie, games en nog veel meer.

De heenreis naar ons favoriete niet-gaming event

Als je denkt dat je onderweg naar AnimeCon kan verdwalen in Den Haag, dan heb je het mis. Want direct bij aankomst op Centraal Station werden we naar de juiste tramlijn geleid. Het personeel op Den Haag Centraal leek helemaal voorbereid te zijn om grote groepen anime fans bij het World Forum te krijgen. Dit zorgde ervoor dat we nog enthousiaster werden om deel uit te maken van zo een groot evenement.

Bij aankomst zagen we een rij voor de garderobe staan. Gelukkig hadden we van tevoren een kluisje gereserveerd en konden we meteen onze tassen wegstoppen. Dit is erg aan te raden, want je komt op heel veel plekken de zaal niet in als je een (te grote) tas bij je draagt. Dit geldt overigens ook voor eten en drinken, dus ook daar moet je rekening mee houden. Zonder spullen konden we meteen doorlopen naar binnen. Great succes!

Wat viel er te doen tijdens AnimeCon 2015 voor gamers?

Uiteraard kon je ook dit jaar weer je ogen uitkijken. Enthousiaste bezoekers kwamen verkleed in de meest prachtige cosplays en hadden optredens voorbereid om te laten zien wat ze in huis hebben. Daarnaast kon je je inschrijven voor verschillende workshops. Zo kon je een beginnersles krijgen in het maken van je eigen cosplay armor (met behulp van thermoplastic, foam, resin of pepakura) of leren hoe je je eigen Gundam bouwt. Verder kon je een seminar volgen van Dr. Retro over de ondergang van Sega en over de evolutie van de PlayStation door de jaren heen.

Bekijk de afbeeldingen van een paar awesome cosplayers:

Foto’s: Arian Photography

Nintendo fans konden met hun 3DS en een kopie van Alpha Sapphire of Omega Ruby meedoen aan Pokémon wedstrijden om kans te maken op leuke prijzen. Dance Dance Revolution zorgde weer voor vrolijke deuntjes en leuke danspasjes. Ook de DutchNoobz hielden verschillende wedstrijden en kon je de competitie aangaan in games als Killer Instinct, Dead or Alive 5, Ultra Street Fighter 4, Guilty Gears Xrd, Ultimate Marvel vs Capcom 3, Naruto Shippunden: Ultimate Ninja Storm Revolution, Dragonball XenoVerse en Mortal Kombat X.

En ben je niet zo van competitieve gaming, dan stond de Game Room (met een omvang van meer dan 1000 vierkante meter) vol gaming apparatuur om je het hele weekend te vermaken. Denk aan old school games en oude consoles, racing- en fighter games en arcade kasten met stoere shooters of grappige Japanse spellen. En je hoefde niet lang te wachten, want als liefhebbers van games hield iedereen rekening met elkaar en mocht je zo bij een groep aanschuiven om mee te spelen.

En was je het gamen zat, dan kon je nog altijd je bankrekening leegtrekken en richting de Dealer Room gaan. Je kon daar knuffels, sieraden, figurines, Gundams, t-shirts, sleutelhangers en nog veel meer gamegerelateerde goodies kopen. En als junk food connaisseur (junk-foodie) konden we het niet laten om een kijkje te nemen naar alle uit Japan geïmporteerde snacks. Junk food is namelijk onmisbaar voor een goede gaming sessie thuis.

Wijze levenslessen: AnimeCon 2015 Editie

Terug kijkend op het evenement was het handig geweest om van tevoren helemaal uit te pluizen wat je wilt gaan doen tijdens AnimeCon. De hoeveelheid activiteiten zorgen er een beetje voor dat het gaat duizelen. Hoe eerder je weet aan welke workshops, seminars en wedstrijden je deel wilt nemen, hoe beter je erop in kan spelen. Ben je niet een grote planner, dan kun je uiteraard net als wij urenlang rondlopen, samen met je favoriete gaming characters op de foto gaan en gezellig met anderen kletsen onder het genot van een Bubble Tea. Wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt. Ons zie je zeker volgend jaar terug. Kom jij ook?

Wil je een sfeerimpressie van dit event? Bekijk de Mortal Kombat Raiden Dance video hieronder:

  • Animecon is super leuk! Vooral de workshops, game room en dealer room vind ik leuk om te bezoeken.

  • Thanks for featuring our photo’s as Lady Scorpion and Sub-Zero!

    Greetz,
    InuNeko Cosplay

    • You’re welcome InuNeko! (^_^)