Een weekend vol plezier op Animecon 2014!

Afgelopen weekend vond Animecon 2014 plaats in het World Forum in Den Haag. Op deze luxe locatie konden talloze fans het hele weekend genieten van anime, manga, games, cosplay, vechtsport en vele andere elementen uit de Japanse cultuur. Kijk-Online was er natuurlijk ook bij. Lees snel verder wat we allemaal hebben meegemaakt.

Coole games in de Animecon gameroom.

Animecon heeft natuurlijk niet alleen anime, manga en cosplay te bieden. Games werden natuurlijk ook heel erg goed vertegenwoordigd. De gameroom was namelijk tot de nok gevuld met coole games. Van arcade kasten tot consoles, er was van alles te spelen. Welke spellen waren er? Zo veel, dat ik er ongetwijfeld een paar ben vergeten. Maar hieronder kan je lezen welke games het meeste opvielen.

 • Mario Kart Arcade GP – Er stond een heuse arcade kast waarop je Mario Kart Arcade GP kon spelen. Een game die de meesten van ons nooit mogen hebben ervaren omdat er nou eenmaal geen tot weinig arcadehallen meer in Nederland zijn. Het was erg leuk om te zien hoe bezoekers helemaal te keer gingen en gebruik moesten maken van een stuurtje en gaspedalen. Op deze manier Mario Kart spelen is toch wel echt geweldig en een bijzonder leuke ervaring.
 • Mario Kart 8 – Nintendo’s nieuwste Mario Kart game was ook speelbaar en kon op een gigantisch scherm met vier spelers tegelijk gespeeld worden. De game was erg in trek bij de bezoekers en er werden zeker wat geweldige tijden neergezet. Zelf heb ik ook nog even mee gedaan en uiteraard was het voor mij kinderspel om op 50 cc rond te scheuren. Toch maar even naar 100 cc gewisseld om het iets leuker en uitdagender te maken. De echte uitdaging is echter op 150 cc te vinden, maar vrijwel niemand scheen daar zin in te hebben.
 • Point Blank – Deze oldschool shooter werd vertegenwoordigt door een coole arcade kast waarbij twee spelers samen konden knallen met pistolen met terugslag. Het deed me erg denken aan Time Crisis en liet zien dat Namco de technologie toen ook al gebruikte, lang voordat ze Time Crisis uithadden gebracht.
 • Whack the mole – Wie kent deze game nog van vroeger. Dit keer was het echter niet met een echte hamer maar kon je de digitale versie spelen. Negen knoppen moesten er voor zorgen dat je de mollen, waar ze ook verschenen, een digitale dreun kon geven. Simpel maar bijzonder vermakelijk en bovendien ook erg populair onder de bezoekers.
 • The Bishi Bishi – Deze (rare) Japanse game liet spelers stukken groenten, vis en vlees zo snel mogelijk aan elkaar spiezen . Je kon verticaal en diagonaal spiezen dus je moest erg goed opletten. Het draaide allemaal om goede oog-hand coördinatie en het was erg grappig om te zien hoe een aantal mensen keihard faalden. The Bishi Bishi bevatte ook andere mini-games waarin je bijvoorbeeld een stok met wol voor een katje moest bewegen. Zeer intensief en bijzonder grappig.
 • Dariusburst Ex Another Chronicle – Geweldige sidescrolling space shooter die je ook nog eens met vier man kon spelen. Ontwijk de laserstralen en blaas de vijanden op. Gigantische boss battles stonden aan het einde van de level te wachten en waren heel erg uitdagend, de verschillende ruimteschepen deden me zowel aan Star Fox als Macross denken. De upgrades waren ook heel erg vet, van krachtigere laserstralen tot homing missiles.
 • Mecha Tech arcade kast – Deze Mecha Tech kast van sega bevatte zes verschillende games. Je kon kiezen uit de klassiekers: Moonwalker, Golden Axe II, Wrestle War, Crackdown, Ghouls and Ghosts en Columns. Er was dus ook zeker genoeg te doen voor de retro fan die dat arcade gevoel graag weer eens wou ervaren.
 • Ghost Squad – Fans van onrail shooters konden zich helemaal uitleven met deze Sega game. Het was net zo leuk als House of the Dead, alleen did keer had je dikke machine geweren in je handen inplaats van de pistolen die we uit de andere Sega onrail shooters kennen.
 • Goat Simulator – Jawel, fans van de bizarre game konden als geit rondrennen. Vreemd genoeg was de game toch niet heel erg in trek en trok het slecht een handjevol mensen.
 • (Ultra) Street Fighter IV – De Dutch Noobz waren weer aanwezig en lieten de bezoekers zien hoe je een stevig potje Street Fighter moet spelen. Ultra Street Fighter was er ook en Decapre was toch best een populaire character. De jongens waren enorm enthousiast en hielden met een megafoon de toeschouwers warm. Het was een prachtig spektakel en heel leuk om bij te wonen.
 • One Piece Unlimited World – Nog een populaire game die door anime fans werd grijs gespeeld was One Piece Unlimited World. Zelf ben ik er echter niet zo gecharmeerd fan. Geef mij maar een knokspel als Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution en laat dat nou net de volgende titel zijn die in de gameroom stond.
 • Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution – De game is nog niet eens uit en mensen konden alvast een voorproefje krijgen van de nieuwe personages en ultimate jutsu’s die de game bevat. Erg cool en zeker weer een spektakel. Hou onze site dus goed in de gaten, want binnenkort gaan we de game natuurlijk reviewen.
 • Smash Brothers Project M – Klassiek maar erg populair onder de bezoekers van Animecon. Er was geen enkel moment dat de game niet gespeeld werd en het was erg leuk om te zien hoeveel liefde gamers nog altijd hebben voor de Smash Brothers serie.
 • Watch_Dogs – Tuurlijk was Ubisoft’s topper ook speelbaar en kon je als Aiden Pearce hacken, scheuren en schieten in the Windy City.
 • Taiko no Tatsujin – Geen idee hoe de game precies heette maar oh wat was dit intensief. Binnen no time was je aan het zweten als een malle maar wat had ik toch een plezier.
 • Titanfall – Respawn Entertainment’s topper werd ook vertegenwoordigd, helaas kon je maar met een speler online spelen en was het erg jammer dat je niet een kickass team kon opzetten en samen online kon knallen. Eigenlijk moeten we niet klagen omdat de Xbox One officieel nog niet eens in ons koude kikkerlandje uit is.
 • Virtua Fighter – Fans van klassieke vechters konden deze Sega game uit proberen, al was er natuurlijk veel meer animo voor spellen als Street Fighter, NUNS Revolution, Killer Instinct en Super Smash Brothers Project M.
 • Killer Instinct – Er was slechts een Xbox One waarop je Killer Instinct kon spelen. Best ondergewaardeerd, want de game is hartstikke gaaf en had zeker wel wat uitgebreider vertegenwoordigd mogen worden.
 • Retro hoek – Zin in wat oldschool games? Geen probleem, er stonden namelijk en aantal retro consoles waar je verschillende klassiekers kon spelen. Super Mario Bros, Sonic & Knuckles , Crash Bandicoot, Mario Tennis 64, Halo, Zelda Four Swords Adventures en nog veel meer, te veel om op te noemen om eerlijk te zijn.
 • Game competities – Naast een uitgebreide gameroom werden er ook toernooien gehouden waar iedereen zich voor kon inschrijven. De games die speelbaar waren: Naruto Ultimate Ninja Storm Full Burst, Super Smash Brothers Project M, Tekken Tag Tournament 2, Giant Mario co-op toernooi, Jojo’s Bizarre Adventure, Ultimate Marvel vs Capcom 3, Pokémon X en Y, Soul Calibur V.

Neem een kijkje naar foto’s van de Animecon Gameroom en Cosplay.

Benieuwd naar de foto’s van Animecon? Neem hieronder dan een kijkje naar een selectie van een aantal van de leukste foto’s die we tijdens het evenement hebben kunnen (laten) maken. (Cosplay foto’s: Yumi en Perzian)

Workshops zijn ook een belangrijk onderdeel van Animecon.

Ook dit jaar waren er weer talloze workshops op Animecon te vinden. Zo kon je bijvoorbeeld heel wat leren over over tekenen, vechtsport, cosplay, sushi en nog veel meer. Mijn favoriete had echter met modelbouw te maken.

De jongens van Sig Plamo gaven namelijk een hele gave workshop over Gunpla (Gundam Plastic Modelkits) en lieten zien hoe je nou coole Gundams kon bouwen en gaven handige tips.

Daarnaast kon je gedurende de hele zaterdag ook in de lobby bij ze aanschuiven en samen in een relaxte sfeer bezig gaan met Gundams of andere modelbouw. Ze gaven hier ook tips en je kon natuurlijk lekker kletsen over gunpla bouwen, schildertechnieken en nog veel meer.

De dealerroom was weer goed gevuld.

Animecon Side 7In de dealerroom was zo veel cools te vinden. Ik keek mijn ogen uit en het was enorm moeilijk om mezelf te bedwingen niet al die prachtige anime figuren en Gunpla mee te nemen. Side 7 had een enorme collectie verschillende bouwpakketten meegenomen en voor ik het wist hadden we geweldige gesprekken over Japan, Hong Kong, Gunpla en schildertechnieken. Neem daarom zeker eens een kijkje op de website van de enthousiastelingen. We gaan de komende tijd namelijk zeker meer van ze horen.

Er waren ook heel wat Cosplay kraampjes in de dealerroom te vinden en hier kon je van alles aanschaffen om jouw cosplay creatie net even die finishing touch te geven. Er werd bijvoorbeeld Worbla verkocht, dit is een thermische plastic waarmee je na verhitting en een flinke dosis creativiteit hele gave pantsers kan maken, iets wat cosplay sensatie Kamui uit Duitsland al vele malen heeft laten zien. Vorig jaar won zij zelfs de Grand Prize op Blizzcon 2013, haar creaties zijn werkelijk waar stuk voor stuk geweldig en enorm inspirerend.

Animecon 2014 was zeker de moeite waard!

Hou je van anime, manga, Gunpla, cosplay, games en de Japanse cultuur? Ga dan zeker een keer naar Animecon want het is echt de moeite waard. Dit jaar was Kijk-Online er alleen zaterdag bij, maar volgend jaar wordt dit zeker een heel weekend, het was namelijk een geweldige ervaring. Animecon 2015, here we come!

 • Yumi

  Nicely done nino! was leuk je gezien te hebben. next year cosplayen!!! were going full retard!

  • Nino

   Was erg gezellig Joooo! Don’t worry, ik ga altijd overal full retard heen…:P

 • Kaj

  Het Taiko drumspel heet Taiko no Tatsujin. 🙂 De versie die jullie hebben gespeeld is de Wii U Version, en ik ben degene die de consoles eromheen heeft gebouwd.
  Build log vind je op taikonotatsujin.nl. Die wordt komend weekend weer bijgewerkt: ik heb expres gewacht met de publicatie van de voltooide consoles tot ons feestje is geweest, en ik ben nu vrij brak van al het gesleep en geren van afgelopen weekend. 😉

  • Nino

   Cool Kaj! Thanks for the info. Zal het even aanpassen. 😀

 • Grayfoxz

  Wajooooo, ziet er gaaf uit hoor. Kijken of ik volgend jaar wel kan gaan 😀

 • Ziet er goed uit allemaal. Volgend jaar misschien ook eens kijken. Kudos voor de mensen in costume!