The Amazing Spider-Man 2.2

The Amazing Spider-Man 2 is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo’s Wii U, PC en Nintendo 3DS

Activision Publishing lanceert vandaag The Amazing Spider-Man 2 – een nieuwe single-player, third-person action-adventure game met de wereldberoemde Marvel-karakter Spider-Man, gebaseerd op de gelijknamige film van Sony Pictures Entertainment. De game, ontwikkeld door Beenox, siddert van de energie en de spanning die kenmerkend zijn voor de langlopende superhelden franchise. Liefhebbers die op zoek zijn naar een uniek avontuur dat verder gaat dan het verhaal dat in de film wordt verteld komen met The Amazing Spider-Man 2 helemaal aan hun trekken.

“We hebben nauw samengewerkt met Marvel en nieuwe verhalen bedacht, zodat The Amazing Spider-Man 2 ook zonder de film helemaal overeind blijft,” zegt Activision Publishing’s Vice President en General Manager, Kurt Niederloh. “In de spotlights staan Peter Parker, de man achter het masker, en zijn meest beruchte tegenstanders, zoals Electro, Kingpin en de Green Goblin, maar daarnaast spelen ook anderen een rol. De game is zeker niet alléén gebaseerd op de blockbuster movie, het biedt daarnaast een verhaallijn die helemaal op zich staat.”

Bij de ontwikkeling van de sequel van The Amazing Spider-Man uit 2012 heeft Beenox gefocust op het nieuw leven inblazen en het verfijnen van het bestaande fundament onder het actieavontuur, zoals dat werd gelegd in het origineel. Beginnend met de urban playground van New York City legt The Amazing Spider-Man 2 bij zijn herschepping van Manhattan de nadruk op open-world freedom en dat resulteert o.a. in nieuwe visuals, knappe architectuur en allerlei uitdagingen en verrassingen die je als speler gaandeweg ontdekt.

“We willen dat spelers meer worden uitgedaagd, meer te doen hebben en nóg meer lol beleven,” zegt Thomas Wilson, Co-Studio Head bij Beenox. “Iedere verbetering aan The Amazing Spider-Man 2 is gemaakt vanuit die achterliggende gedachte – van de Hero or Menace-dynamic en de nieuwe visuele designs tot de veranderingen in combat en de focus op Peter Parker, alles is erop gericht om de wereld die we in de game hebben geschapen veelzijdiger, uitdagender en nóg leuker te maken.”