Alien Isolation pre-order content bevat oorspronkelijke cast

Sigourney Weaver en belangrijke castleden van Ridley Scott’s klassieker Alien (1979) lenen hun stem en gelijkenis aan twee downloadbare bonuslevels

SEGA heeft bekend gemaakt dat als je Alien Isolation reserveert je de oorspronkelijke cast van de Alien films als pre-order content erbij krijgt. Speel met personage Ellen Ripley in twee bonusmissies en speel twee klassieke Alien scenes na.

“Het was een ongelooflijke ervaring om met de oorspronkelijke cast te kunnen werken”, aldus Alistair Hope, Creative Lead van Alien Isolation. “Wij vonden het belangrijk om de bekendste originele castleden hun rol opnieuw te laten spelen. Op die manier konden we de sfeer van de film perfect vastleggen. Voor sommige castleden is dit de eerste keer dat ze in een Alien-videogame verschijnen. Het was een onvergetelijke ervaring om ze hun rol na 35 jaar opnieuw te laten spelen.

Iedereen die het spel reserveert in de Benelux krijgt een gratis upgrade naar de Nostromo Edition, inclusief de bonuscontent “Crew Expendable”. Spelers kunnen als een van de drie overlevende bemanningsleden spelen, kort nadat Brett de dood heeft gevonden in de kaken van het wezen. Als Ellen Ripley, Dallas of Parker kunnen spelers de Nostromo verkennen vanaf het woondek tot aan de machinekamer, terwijl ze hun acties coördineren met Lambert en Ash om de alien naar de luchtsluis van het schip te lokken.

Daarnaast ontvangen consumenten die bij bepaalde verkoopkanalen reserveren tevens “Last Survivor”, waarin spelers het verhaal oppakken zodra Ripley in de Narcissus probeert te ontsnappen. Als ze het geschreeuw van Lambert en Parker horen, moeten spelers door de Nostromo omlaag navigeren om de zelfvernietigingsprocedure in gang te zetten. Daarna moeten ze terug naar de Narcissus-shuttle om te ontsnappen. Binnenkort wordt bekend bij welke verkoopkanalen in de Benelux “Last Survivor” geldig is.