Alien Arena

De invasie begint..

De afgelopen week heb ik mij verdiept in Alien Arena Tactical, een game van COR Entertainment. Een Sci-fi FPS met een apart smaakje! Het spel zit nu nog in de demo, maar ik ga jullie alvast een kleine impressie geven over hoe en wat.

Gameplay, wat is het doel?

Je kan in het spel 2 kanten kiezen, die van de mensen of die van de aliens. In elke map zijn er 2 bases,  deze bestaan uit drie hoofd onderdelen. Je hebt de (hoofd) krachtbron, de centrale computer en als laatste het munitie depot. Jouw doel is om bij je vijand die drie onderdelen te vernietigen, zodra dit is gebeurd heb je de match gewonnen. Maar zo makkelijk gaat alles niet, er zijn nog secundaire onderdelen die dienen als verdediging voor de primaire onderdelen. Onder andere bestaande uit een back-up krachtbron wanneer je hoofdkrachtbron is vernietigd.

Als je een van deze secundaire onderdelen vernietigt, zal dit effect hebben op het verdedigingssysteem en op je medespelers. Het verdedigingssysteem bestaat uit laser barricades en zogenaamde deathrays, een soort defensieve turrets. Wanneer je de centrale computer van de vijand vernietigd, worden de laser barricades uitgeschakeld en deathrays slaan door, waarbij ze soms wel eens op hun eigen spelers schieten.

Wanneer de hoofdkrachtbron is vernietigd en de back-up krachtbron is nog niet is vernietigd, dan zal die aanslaan maar wel met merkbaar minder kracht dan de hoofdkrachtbron. De deathrays zullen zwakker zijn en de laser barricades worden dan uitgeschakeld. Munitie krijg je om de zoveel tijd, wanneer alles op de back-up krachtbron draait wordt die tijd verlengd. Wanneer een munitie generator is vernietigd, zal het ophouden met het produceren van de munitie.

Elke speler kan elke keer dat deze spawnt, een wapen pakken. Wanneer de speler doodgaat blijft het wapen op de plek waar de speler is gedood. Het wapen kan dan weer worden opgepakt door je medespelers.
Dit maakt dus ook duidelijk dat mensen niet de wapens van de aliens kunnen gebruiken en aliens niet de wapens van mensen.

a-a-t-1

Classes

Beide kanten hebben drie classes waarmee je kunt spelen, deze hebben elk hun eigen armor en wapens. Deze verschillen natuurlijk, en je moet eigenlijk met alle classes gespeeld hebben om te ontdekken hoe deze precies in elkaar zitten. Hieronder heb ik ze op een rijtje gezet.

Humans

Lauren

Health: 130
Armor: Jacket
Weapon: Blaster
Equipment: Detonator

Enforcer

Health: 120
Armor: Combat
Weapon: Blaster
Equipment: Bomb

Commander

Health: 150
Armor: None
Weapon: Blaster, Vaporizer
Equipment: Defuser

Aliens

Martian Enforcer
Health: 130
Armor: Jacket
Weapon: Blaster
Equipment: Detonator

Martian Warrior
Health: 120
Armor: Combat
Weapon: Blaster
Equipment: Bomb

Overlord
Health: 150
Armor: None
Weapon: Blaster, Minderaser
Equipment: Defuser

a-a-t-2

Mijn mening

Over het algemeen ben ik echt een graphics-man en ben dan ook vrij kritisch op dat gebied, en toen ik begon met dit spel.. moest ik toch wel even wennen. Op grafisch gebied is deze game niet geweldig en je moet ook wennen aan de game, maar als je eenmaal wat matches gespeeld hebt is deze game echt verslavend! Een minder ‘geavanceerde’ game, die nog in demo Alpha versie zit kan toch heel wat plezier opleveren, dat kan ik nu inmiddels wel zeggen. Het is iets waar je van moet houden, dat geef ik toe.. maar het is gewoon iets waaraan je moet wennen. Een heel eigen stijl, maar veelbelovend. Ik zou zeggen: probeer het eens, wat vind je er van? Ik ben benieuwd naar jullie mening!