Activision pakt uit op Gamescom 2014

Destiny is GameStop’s meest pre-ordered nieuwe IP ooit; liefhebbers kunnen hun competitive multiplayer skills testen met The Crucible

Activision onthult op Gamescom 2014 een blockbuster line-up bestaande uit enkele next-generation gamereleases waar door veel mensen naar wordt uitgekeken. In het Koelnmesse Exhibition Centrum te Keulen biedt Activision consumenten en influencers uit de industrie de kans om kennis te maken met de grootste titels van het jaar. Call of Duty®: Advanced Warfare kun je spelen op de Microsoft stand in Hall 5.2, Destiny op de stand van SONY Computer Entertainment Deutschland in Hall 7.1 en Skylanders Trap Team™ debuteert met een nieuwe lijn van kleine-maar-machtige personages in de Family Area in Hall 10.2.

“In september, oktober en november brengen we de meest besproken games van het moment uit. Het is misschien wel onze beste release serie ooit. Destiny is de meest pre-ordered nieuwe IP in de geschiedenis, Skylanders Trap Team biedt alwéér een baanbrekende innovatie voor de grootste kindergame ter wereld* en Call of Duty: Advanced Warfare is een enorme creatieve sprong voorwaarts gegaan,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. “Op voorhand bieden we nu al onze excuses aan partners en werkgevers voor alle uren die gamers ongetwijfeld aan deze geweldige nieuwe games gaan besteden.”

De Gamescom 2014 line-up van Activision bestaat uit:

Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty® multiplayer wordt gepubliceerd door Activision en is ontwikkeld door Sledgehammer Games. Met de game betreedt de onderscheiden en populaire franchise een heel nieuw tijdperk. Gamescom 2014 heeft een primeur met Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer want het is de eerste keer dat de game waar ook ter wereld te zien en te spelen is.

Call of Duty: Advanced Warfare staat garant voor een bloedspannende blockbuster ervaring. De game zit vol met cutting-edge technologie zoals het exoskeleton, dat de manier van spelen enorm veranderd. Ook is er sprake van een nieuwe wapenklasse en laadsysteem waardoor de mogelijkheden tot customizen eindeloos zijn. Call of Duty: Advanced Warfare biedt een intense en geavanceerde Call of Duty multiplayer ervaring.

Call of Duty: Advanced Warfare is door Sledgehammer Games specifiek ontwikkeld voor Xbox One, PlayStation®4 en PC. Momenteel zijn de versies voor de Xbox 360 en PlayStation®3 in ontwikkeling. De game komt naar verwachting uit op 4 november 2014 en de rating van Call of Duty: Advanced Warfare is M (Mature).

Destiny

Bungie, de makers van Halo®, en Activision komen met Destiny. Met deze release neemt de gamingindustrie een volgende stap in de ontwikkeling van interactief entertainment. De game brengt first-person action gamers samen in een online wereld waarin het wemelt van epische avonturen. Op Gamescom 2014 wordt The Crucible onthuld, Destiny’s competitive multiplayer. Daarnaast volgen er ook aankondigingen wat betreft de modes, maps en playlists die bij de lancering beschikbaar worden.

De gameplay van Destiny’s wordt extra interessant door bijvoorbeeld de Iron Banner, een alternatief voor de standaard game mode The Crucible. In de Iron Banner nemen spelers het tegen elkaar op zonder ook maar één enkele combat level restrictie. Destiny bevat ook de map Exodus Blue, een exclusieve map voor mensen die in het bezit zijn van een PlayStation 4 of PlayStation 3. Exodus Blue blijft minimaal tot de herfst van 2015 exclusief.

Fans die de stand van SONY Computer Entertainment Deutschland in Hall 7.1 bezoeken, krijgen de kans zich live te laten meeslepen door de intense actie van de competitive multiplayer in The Crucible. Op zaterdag en zondag krijgen de winnaars van elke gameplay sessie als beloning een limited edition Destiny T-shirt. Verder is de stand voorzien van een custom-built ‘Sparrow’, zodat je je als bezoeker kunt laten vereeuwigen naast dit supervoertuig uit Destiny.

Bob Puzon, Senior Vice President of Merchandising van de wereldwijd opererende winkelketen GameStop, zegt:

“Nu de lancering van Activision’s Destiny zo dichtbij komt werken onze mensen bij GameStop keihard aan alle voorbereidingen om straks alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Destiny is momenteel onze meest pre-ordered nieuwe IP in de geschiedenis. Op basis van de voorpret en opwinding van de mensen die we dagelijks in onze winkels over de vloer krijgen kan ik alvast zeggen dat Destiny op koers ligt om vanaf 9 september voor een ongekende gaming experience te zorgen.”

Destiny komt op 9 september uit voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360. Bezoek voor extra informatie www.DestinyTheGame.com en hou voor exclusieve updates de officiële social media kanalen van Destiny in de gaten: www.facebook.com/DestinyTheGame en @DestinyTheGame (Twitter). Voor direct contact met de ontwikkelaars is www.Bungie.net de plek.

Skylanders Trap Team

Skylanders Trap Team is ontwikkeld door Toys for Bob, ontwikkelaars van het fenomeen Toys-to-Life™. In de game kunnen kinderen slechterikken uit de digitale wereld naar de fysieke werkelijkheid toveren om ze vervolgens te vangen in hun magische Traps. Dit is niet alleen Toys-to-Life, maar óók Life-to-Toys. Daarnaast kunnen fans zowel een held als slechterik spelen in dit nieuw avontuur door slechterikken te vangen en ze zelfs toe te voegen aan je team om te vechten voor het goede.

Op Gamescom wacht liefhebbers van de game een speciale Skylanders® verrassing. In Gamescom Family Area ((Hal 10.2) kun je Skylanders Trap Team spelen met de schattige kleine Skylanders die luisteren naar de naam Skylanders Minis. Zij zijn de nieuwe personages in de game en ze zijn met zijn zestienen. Ze mogen dan klein zijn, de Minis zijn verrassend sterk en deze kersverse Skylanders bundelen de krachten in hun gevecht tegen Skylands’ meest gehaaide slechterikken. Op het strijdveld zorgen de Skylanders Minis voor onvervalste Skylanders dreunen. Zoals alle Skylanders hebben ze upgrades en tal van abilities – en natúúrlijk zijn ook de Minis 100% toegerust om slechterikken in de Traps te lokken.

Op Gamescom kun je als bezoeker met de Minis spelen op één voorwaarde: je moet zelf “mini” genoeg zijn om de kleinste stand die Activision ooit heeft gebouwd binnen te komen. Alleen zij die voldoen aan de hoogte-eisen die in de Skylanders Mini stand worden gesteld, mogen als eersten ter wereld met vijf van de nieuwe Minis spelen: Spry, Mini Jini, Drobit, Trigger Snappy en Hijinx. Bezoekers hebben in de Family area ook de mogelijk om de Skylanders Photo Booth te bezoeken. Je kunt je laten fotograferen alsof je‘trapped’ bent in TraptaniumTM, net zoals de beruchte slechterikken in de game.

In aanloop naar Gamescom bracht Activision het nieuws naar buiten dat een volledige versie van Skylanders Trap Team ook voor tablets uitkomt. Dat betekent dat het de eerste complete Skylanders game is die op exact dezelfde dag als de consoleversie verkrijgbaar is voor tabletsi met iOS, Android en Kindle Fire. De tabletversie biedt precies dezelfde experience, de graphicsi[i] zijn van consolekwaliteit en de high performance game controls zijn van hetzelfde niveau als die van de console tegenhanger. De tablet versie kun je spelen met touch controls of een Bluetooth® enabled controller die standaard geleverd wordt bij het tablet Starter Pack.

Skylanders Trap Team komt uit op 10 oktober in Europa, op 5 oktober in Noord Amerika en op 2 oktober in Australië en Nieuw Zeeland op de platforms: tablets met iOS, Android en Kindle Fire; Xbox One en Xbox 360; PlayStation 4; PlayStation 3; Nintendo’s Wii en Nintendo’s Wii U™. Een uniek ander avontuur verschijnt op de Nintendo 3DS™ hand-held.