E3-2013-Logo

Activision komt met drie krakers naar de E3

Activision is natuurlijk ook van de partij op de E3. Ze staan er met titels als Call of Duty: Ghosts, Destiny en Skylanders SWAP Force. We hebben net wat enige uitleg gekregen over de games en die willen we graag met je delen.

Call of Duty: Ghosts

Ontwikkeld door Infinity Ward, de studio die ook de originele Call of Duty en de veelgeprezen serie Call of Duty: Modern Warfare ontwikkelde. Call of Duty: Ghosts is de volgende generatie van Call of Duty en voor de franchise is het een geweldige stap voorwaarts. De game biedt een volledig nieuwe wereld, setting en karaktercast en wordt aangedreven door een nieuwe, next gen engine. Voor het eerst kruipen spelers in Call of Duty: Ghosts in de huid van de underdog. Als single squad vechten ze tegen een vijand met meer man- en vuurkracht. In het hele spel zorgt de next gen engine van Call of Duty: Ghosts voor gameplay. Zo zijn er nieuwe multiplayer features die de komende maanden worden onthuld. De game wordt verwacht op 5 november 2013 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Windows PC. Daarnaast wordt de game ook ontwikkeld voor de Xbox One en PlayStation 4.

Destiny

In samenwerking met Bungie, de makers van Halo, presenteert Activision Publishing Destiny. Deze volgende stap in interactief entertainment brengt first-person action gamers samen in een gedeelde online wereld, waar het draait om spannende avonturen. In Destiny zijn spelers ‘Guardians’ van de laatste stad op aarde, en reizen ze heen en weer tussen de oude ruïnes van ons zonnestelsel, de rode duinen van Mars en de jungles van Venus. Gamers beschikken over ongelooflijke krachten en binden de strijd aan met vijanden van de mensheid om zo alles terug te winnen wat verloren ging bij de ineenstorting van de Golden Age. In een verhaal-gedreven universum ontvouwt de saga van Destiny zich door epische verhalen en avonturen. Spelers worden onderdeel van een nieuw universum waarin samenwerken, competitie en zowel openbare als sociale activiteiten naadloos met elkaar zijn verbonden. Destiny wordt ontwikkeld voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

Skylanders SWAP Force

Met de introductie van de ‘dynamic swapability’ functie bouwt Skylanders SWAP Force van Activision Publishing verder op het succes van de kenmerkende gameplay en de te verzamelen Skylanders figuren. Door de bovenste en onderste delen van de Skylanders figuren om te wisselen krijgen kinderen en gamers ongekende keuzemogelijkheden voor de manier waarop ze de Skylands willen verkennen en hoe ze de strijd aangaan met de ’slechteriken‘. Op deze manier kunnen er met de zestien nieuwe SWAP Force figuren meer dan 250 unieke combinaties gecreëerd worden! Skylanders SWAP Force speelt zich af in een rijk gedetailleerde wereld vol visuele next gen precisie en neemt kinderen mee op een splinternieuw avontuur met 32 nooit-eerder-geziene heroïsche karakters met eigen unieke krachten en persoonlijkheden.

Het spel biedt ook nieuwe vaardigheden, zoals vliegen, klimmen en teleporteren die kunnen worden ingezet in speciale gebieden van de Skylands. Bovendien kunnen fans Skylanders SWAP Force spelen met hun volledige collectie van meer dan honderd figuren uit Skylanders Spyro’s Adventure en Skylanders Giants. De release van Skylanders SWAP Force staat in Noord-Amerika gepland op 13 oktober, in Australië op 16 oktober en in Europa op 18 oktober. De nieuwe game kan wereldwijd vanaf 7 juni worden besteld. In Noord-Amerika wordt bij alle pre-ordered games een gratis Lightcore Hex geleverd. De verkoopadviesprijs van het starterpakket is $74,99; de actiepoppetjes zijn $9,99 voor basiskarakters en $14,99 voor nieuwe SWAP Force karakters.