350 gamingmonitoren van AOC bij EA-stand Gamescom

AOC heeft kwaliteitsschermen voor de nieuwste games

Beeldschermspecialist AOC sponsort ontwikkelaar en uitgever van computerspellen Electronic Arts (EA) op Gamescom met 350 gespecialiseerde gamingmonitoren. Gamescom is het grootste computerspelevenement ter wereld dat half augustus plaatsvindt in Keulen, Duitsland. Bij de EA-stand in hal 6.1 (stands C061, C063, B060) kunnen bezoekers de nieuwe games tot leven laten komen op de AOC g2460Pqu myUltraSpeed, een Full HD-scherm van 24” (60,9 cm). Dankzij een reactietijd van slechts 1 ms en een verversingssnelheid van 144 Hz behoren motion blur en tearing met dit scherm tot het verleden. Dit maakt een soepele game-ervaring mogelijk, zonder ongewenste afleiding. Met deze sponsoring onderstreept AOC nog maar eens zijn ambitie om dé beeldschermleverancier te worden in de gamingsector.

Dit jaar kunnen de bezoekers van Gamescom in de EA-stands opnieuw een blik werpen op de nieuwste edities van de razend populaire EA-spellen en deze in een aantal gevallen ook spelen. Een greep uit het aanbod: de voetbalsimulatie FIFA 15, het actiespel Battlefield Hardline, de levenssimulatie The Sims 4 en het online multiplayerspel Dawngate. Vooral games als FIFA en Battlefield Hardline profiteren van de ultrasnelle responstijd van 1 ms en de verversingssnelheid van 144 Hz van de bekroonde g2460Pqu myUltraSpeed. Het scherm zorgt voor minder vermoeidheid aan de ogen en afleiding, omdat motion blur en tearing achterwege blijven. Dit geeft spelers een voorsprong op hun tegenstanders. Het model is uitgerust met een breedbeeld TN-paneel met een beeldverhouding van 16:9, een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 en een geavanceerde DisplayPort-aansluiting voor een snelle beeldoverdracht.

Een grote speler in de gamingscene

Met de sponsoring van EA op Gamescom laat AOC opnieuw zien dat het zich wil vestigen als dé leverancier van gamingmonitoren. Gamescom is met een expositieruimte van 140.000 m² en 340.000 bezoekers in 2013 de ideale plek om de myUltraSpeed in zijn volle glorie te laten zien. Veeleisende gamers die de beurs speciaal bezoeken om moderne games en hardware uit te testen proberen de nieuwste visueel geraffineerde games uit op de EA-stands. Hier maken ze kennis met de geavanceerde functies en de hoge kwaliteit van AOC gamingmonitoren. Een ideale combinatie.

Het gamingportfolio van de beeldschermexpert bestaat naast de 350 gamingschermen op Gamescom nog uit diverse andere modellen. Een voorbeeld hiervan is de g2770Pqu van 27” (68,6 cm), die de hoge verversingssnelheid van 144 Hz en de snelle reactietijd van 1 ms van de g2460Pqu combineert met een zeer groot scherm. Daarmee is deze monitor ideaal voor het spelen van games vanaf een comfortabele bank. De g2460Pg is uitgerust met de geavanceerde G-SYNC™-technologie van NVIDIA®, waardoor besturingsinputs onmiddellijk worden weergegeven op het scherm.

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.