2K Games had allerlei leuks naar Keulen meegenomen!

Om onze week in Keulen af te sluiten gingen we op bezoek bij 2K Games. Dit jaar was er weinig speelbaar maar hebben we allerlei gave live demo’s gezien, een speelsessie gehad en presentaties mogen bijwonen. Vooral Mafia III was natuurlijk de grote publiekstrekker. Maar het leuke van de line-up van 2K Games is dat ze veel verschillende genres bieden. Je kunt er vaak terecht voor sport, fps, strategie en sandbox games. In dit artikel lees je onze verschillende ervaringen, lees dus snel verder!

WWE2k17 NTX Mafia III

Mafia III wordt mogelijk wel Game of the Year

Ook dit jaar was Mafia III voor ons helaas niet speelbaar, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg. Want hoe kun je zo’n geweldige game nou goed ervaren door een enkele missie te spelen. Je zult vanaf het begin moeten spelen, en zodra je begint zul je hoogstwaarschijnlijk niet meer willen stoppen. Wel kregen we een live demo van een aantal developers en was een presentatie ruimte in de 2K Booth volledig ingericht als een huiskamer uit de Jaren ’70.

New Bordeaux, het fictieve New Orleans in Mafia III, bevat tien verschillende districten waarin jouw persoonlijke oorlog tegen de Italiaanse maffia zich afspeelt. In het Noorden vind je Frisco Fields, hier hangen alle rijke lui rond en vind je prachtige villa’s, dure auto’s en meer van dat soort elementen. Delray Hollow vind je in het Westen van New Bordeaux, de plek waar je veel zult hangen. En in het Zuiden is de Bayou. Een groot moerasachtig gebied waar je zult moeten oppassen voor alligators, waar de mafia lijken dumpt en je heel veel kunt onderzoeken. Tot slot heb je ook nog Downtown, dit is het centrum van New Bordeaux, de aangewezen plek om openlijk oorlog tegen de Italianen te voeren. New Bordeaux is een gigantische stad waar genoeg te doen is om de zaken van de mafia te ontregelen. Doe ze pijn in hun portemonnee lijkt het thema van Lincoln’s missie te zijn. Je blaast drugskoerier bootjes op, vermoord pooiers, berooft handlangers van de mafia die geld vervoeren, etc. Je hebt helemaal zelf in de hand hoe je dit wilt doen en je kunt er ook nog eens hulp van je eigen underbosses voor inroepen. Bepaalde beslissingen in de game zullen de beloop van het verhaal ook veranderen. Voor je het weet zijn je partners opeens je vijanden en zul je aan de rest moeten laten zien dat dit verraad niet wordt getolereerd. Mafia III heeft het in zich om Game of the Year te worden. De wereld is groots, levend, de gameplay is geweldig en zowel de personages als het verhaal hebben wat ons betreft genoeg charme om een GotY titel te garanderen.

Mafia III

Wat kregen we in de Mafia III live demo van 2K Games te zien?

Een van de Italiaanse underbosses was niet zo tevreden met een van zijn kornuiten. Reden genoeg om de arme man op bloederige wijze te ontslaan, en wat we daar mee bedoelen is een loden kogel door zijn hoofd knallen. De volgende persoon in de kamer krijgt promotie en dat is voor Lincoln Clay de perfecte manier om een gebouw van de maffia binnen te dringen. Ga je Rambo-stijl via de voordeur naar binnen en richt je een massaal bloedbad aan. Of pak je de missie wat strategischer aan en steel je een auto van de maffia om ongezien via de garage van het gebouw te infiltreren?

Lincoln is op oorlogspad en neemt geen gevangenen!

De dev koos voor een stealth aanpak en was binnen record tijd op de bovenste verdieping beland zonder gezien te worden. De volgende stap was om de bewakers geruisloos uit te schakelen. Lincoln gaat gelukkig nooit van huis zonder zijn brute combat knife en de dev hielp ons nog even herinneren op wat voor brute wijze je nietsvermoedende vijanden wel niet met je mes uit kan schakelen. Het was extreem gewelddadig, maar dat is ook wel te verwachten van Lincoln. De beste man heeft net een hele tour in Vietnam achter de rug. En met de Vietcong viel niet te spotten! Na al die brute knife kills was het tijd om de Rambo uit te hangen en werden tientallen maffiosi door Lincoln kapot geknald. Wat volgde was een kort vuurgevecht tegen de underboss, en na het gevecht mieterde Lincoln de kerel het raam uit. En dit was ongeveer van de twintigste verdieping. De boodschap voor de maffia was duidelijk. Lincoln is op oorlogspad en neemt geen gevangenen!

NBA 2K17 is de basketbal game voor echte fans van de sport

In 1999 speelden we met veel plezier NBA 2K, een titel die toen nog door SEGA uitgebracht werd voor de SEGA Dreamcast, een console die veel van jullie door waardeloze marketing misschien niet eens kennen. Maar een ding was duidelijk. Dit klassieke basketbal spel bood naast een geweldige basketbalervaring ook nog eens een diepe customization modus waarin je, je hele vriendengroep na kon maken als getalenteerde basketbalspelers. Dit was zeventien jaar geleden en sinds 2K Sports de games uitbrengt zijn er alleen maar verbeteringen aan de games toegevoegd. De gameplay werd steeds realistischer, de graphics mooier en de introductie van online gaming veranderde alles.

In NBA 2K17 viel een ding me enorm op. De manier waarop spelers bewogen en twijfelden zag er extreem realistisch uit. En natuurlijk roepen de meeste ontwikkelaars al heel snel dat alles er nog mooier uit ziet dan het voorgaande jaar, maar in dit geval kunnen we beamen dat het ook zo is. Voor de rest is het gewoon nu nog moeilijk om te zeggen hoe veel de gameplay echt is verbeterd, dit bewaren we voor de review van de game zodra deze uit is. Fans van de NBA 2K games kunnen zich al wel verheugen op de Kobe Bryant Legend Edition, twee keer zo veel muziek en de grootste sterren uit de NBA en Europese league. Wie is jullie favoriete basketballer aller tijden?

WWE 2K17 staat in het teken van Brock Lesner

Het was weer tijd om te worstelen! Althans, om een presentatie bij te wonen van de nieuwe WWE 2K17 game waarin genoeg worstelen voorbij kwam. De grote nieuwe toevoeging aan de nieuwe WWE 2K17 is Suplex City. Door naar deze website te gaan kun je op zoek gaan naar de 130 verborgen supersterren en achterhalen welke worstelaars allemaal in de game te vinden zijn. Dit jaar heeft 2K Games zich weer heel erg op de kern van worstelen gericht en zijn er maar liefst 1000 nieuwe animaties aan de game toegevoegd. En door de huidige motion capture technologie ziet dit er allemaal nog realistischer uit! Nog twee elementen van de game die zijn aangepakt zijn de taunts en de reversal minigames. Vooral de reversal was in voorgaande games best moeilijk uit te voeren, terwijl de computer tegenstanders vaak zonder probleem de reversals bij jou als speler toepasten. We zijn dus erg benieuwd hoe dit straks in de game zal gaan werken.

Wat ook nieuw is zijn de backstage brawls, wat natuurlijk inhoud dat je nu ook buiten de ring kan vechten! Wat dacht je van de kleedkamers of knokken in het kantoor van Triple H? Dit keer kan het allemaal en de verschillende plekken buiten de ring zitten ook vol met interactieve elementen. Vind je de LED televisie aan de muur in Triple H’s kantoor lelijk? Ram gewoon iemands hoofd er door heen en je bent van het afschuwelijke ding af. Zo gaat het nou eenmaal in de wereld van WWE.

Wat ook nieuw is zijn de backstage brawls, wat natuurlijk inhoud dat je nu ook buiten de ring kan vechten!

My Career is ook terug en dit keer hoef je niet perse in de NTX league te beginnen. Veel spelers vonden dit namelijk te langdradig, maar dat is voor iedereen uiteraard een kwestie van smaak. Dit keer kun je dus je carrière meteen als prof beginnen, al zijn we wel van mening dat starten in de NTX gewoon heel wat charme heeft. Je eigen personage maken en opbouwen tot pro was in het voorgaande deel namelijk hartstikke gaaf. In WWE 2K17 zul je overigens meer vrijheid en mogelijkheden krijgen om  je intro’s aan te passen en dat is natuurlijk ook een heel belangrijk aspect van het worstelen. Wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast over de nieuwe game en kunnen niet wachten om al die veranderingen zelf te ervaren.

Bioshock: The Collection, een klassieke trilogie in een nieuw jasje!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Over Bioshock: The Collection is vrij weinig te vertellen. Samen met PerziaN mocht ik de games een half uur proberen, maar dat is natuurlijk nooit genoeg om een goede indruk te krijgen van de drie verschillende Bioshock titels. Er was eigenlijk maar genoeg tijd om eentje te kiezen. Grafisch zagen de games er zeker beter uit, al kon ik niet echt gigantische verschillen opmerken zonder dat de klassieke versie en deze opgepoetste versie naast elkaar te zien waren. Mensen die de Bioshock serie over geslagen hebben zullen ongetwijfeld veel plezier aan de games kunnen hebben. Voor ons was het helaas al een beetje te laat. Gelukkig heeft 2K Games zelf een video uitgebracht waarin de originele game met de remastered versie wordt vergeleken. Je krijgt wel echt waar voor je geld, want Bioshock: The Collection bevat Bioshock, Bioshock 2, Bioshock Infinite en alle single player DLC. Bekijk hieronder de trailer.

Een knallend feest ter ere van Mafia III

Misschien was het hoogtepunt van onze Gamescom week wel (naast de ontmoeting met comicbook legende Joe Madureira) ons bezoek aan het grandioze Mafia III feest van 2K Games. Het feest werd gehouden in een oud gebouw op een industrieterrein, die overigens heel goed bij de setting en thema van de game paste. Overal waren leuke dames verkleed en waande we ons in de Jaren ’70. Er was echt aan alles gedacht. Buiten kon je genieten van een drankje aan de open bar, een verfrissend ijsje eten, maar ook kon je hier een heuse sigaar roken, helemaal in maffiosi-stijl.

Binnen draaide de DJ prachtige klassieke Funk en Soul hits uit de Jaren ’70 en werden we er op gewezen dat er een lopend buffet voor de gasten was klaar gezet. Aan een lange tafel kon je kiezen uit heerlijke Creoolse gerechten. Van rijst met bonen, garnalen salade, gefrituurde zoete aardappel, burgers, gegrilde kip tot aan gegrild varkensvlees. In de hoek van de lounge area stond een deftige heer bij wie je hele dure tientallen jaren oude whiskey kon proeven. 2K Games haalde dus echt alles uit de kast om de gasten te vermaken.

Tot slot was er een live optreden van The Last Shadow Puppets, een band die wij persoonlijk nog niet kenden, maar wat een geweldig concert gaven deze Engelse muzikanten toch. Iedereen ging uit zijn dak en het was de perfecte manier om zo’n geweldige avond af te sluiten.

2K Games feest The Last Shadow Puppets