2K en Gearbox Software kondigen Next-Gen IP aan Battleborn

Nieuwe hero-shooter ervaring, van de makers van de best-selling franchise Borderlands, brengt toonaangevende coöp- en competitieve gaming naar next-gen consoles en PC

2K en Gearbox Software – de makers van de bekroonde en succesvolle Borderlands franchise – kondigen vandaag Battleborn aan: een compleet nieuwe triple-A hero-shooter die in ontwikkeling is voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. De eerste details en de volledige onthulling van Battleborn kan je nu exclusief lezen in het coververhaal van het augustus nummer van Game Informer.

Battleborn wordt ontwikkeld door de teams achter de veelgeprezen hybride RP-shooter Borderlands 2 en is een ambitieuze mix van genres. Het spel combineert sterk gestileerde visuals met pittige first-person shooting, met de coop gevechten waar Gearbox leidend mee is in de industrie en een uitgebreide verzameling van zeer diverse helden. Battleborn speelt zich af in de verre toekomst van een denkbeeldig science-fantasy universum, waar spelers kunnen opgaan in een verhaal-gedreven co-operatieve campagne, maar ook in competitieve multiplayer wedstrijden.

“Als Borderlands 2 een shooter-looter is dan is Battleborn een hero-shooter”, aldus Randy Pitchford, president van Gearbox Software. “Battleborn is een fusie van genres en een coöperatieve en competitieve FPS. Het hanteert een stijl die je hoofd doet tollen en speelt zich af in een fantasierijk universum. Daarmee is het de meest ambitieuze videogame die Gearbox ooit heeft gecreëerd”.

“Battleborn is een afspiegeling van de sterke samenwerking tussen de ontwikkelaar en uitgever die verantwoordelijk waren voor het succes van Borderlands 2. Daarvan zijn tot op heden wereldwijd meer dan 9 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee uitgegroeid tot 2K’s best verkochte game aller tijden“, zegt Christoph Hartmann, president van 2K. “De grootte, het bereik en de ambitie van Battleborn zijn onvergelijkbaar met enig andere titel in de geschiedenis van 2K en het resultaat is een alles bepalende next-gen coöperatieve ervaring.”