De NBA 2K eLeague is een goede aanwinst voor eSports!

De NBA en Take-Two Interactive Software  hebben vandaag plannen aangekondigd om de NBA 2K eLeague te lanceren: een nieuwe, professionele en competitieve game league die de beste basketbal gamers in de wereld samenbrengt. Dit is de eerste officiële eSports league uitgevoerd door een Amerikaanse professionele sport-league, dus best belangrijk. Gericht op een debuut in 2018, bestaat deze baanbrekende competitieve gaming competitie uit teams die worden aangevoerd door de echte NBA franchises. De teams, elk bestaande uit vijf professionele eSporters, spelen de game met zelfgemaakte avatars (ingame spelers) en zullen de komende maanden bekend gemaakt worden. De NBA 2K eLeague zal een professionele sport-league-format volgen: head-to-head tegen elkaar opnemen gedurende het reguliere seizoen, opgevolgd door de playoffs met uiteindelijk de finale voor het kampioenschap.

“We geloven dat we een unieke kans hebben om iets speciaals te doen voor onze fans en de jonge groeiende eSports community te ontwikkelen,” aldus NBA commissioner Adam Silver. “We kijken ernaar uit om onze beste NBA sports team operators samen te laten werken met Take-Two’s gaming expertise om een nieuwe competitie-ervaring te creëren.”

 Verder werd ook het volgende gezegd:

“We zijn er trots op onze sterke relatie met de NBA uit te breiden met het samen oprichten van de NBA 2K eLeague”, aldus Strauss Zelnick, voorzitter en CEO van Take-Two. “Door de NBA 2K-serie, dat wereldwijd bekend staat voor het vastleggen van de authenticiteit van de NBA en de passie van de fans, hebben we een bewezen trackrecord voor een succesvolle samenwerking. Met deze nieuwe onderneming hebben Take-Two en de NBA het doel samen het snelgroeiende eSports te versnellen en de spanning van de competitie nog groter te maken.

De relatie tussen NBA en Take Two gaat terug tot 1999 met de NBA 2K serie, die wereldwijd ruim 68 miljoen keer is verkocht. De meest recente editie, NBA 2K17, is de hoogst gewaardeerde jaarlijkse sportgame van deze consolegeneratie en de hoogst gewaardeerde in de geschiedenis van de NBA 2K-serie. Tot op heden zijn bijna 7 miljoen versies van NBA 2K17 verscheept en ligt het op koers om 2K’s meest verkochte sportsgame ooit te worden. En laat NBA 2K al sinds de SEGA Dreamcast versie ook onze favoriete basketbal game zijn!