Square Enix kondigt een day-one patch aan voor Final Fantasy XV.

Het is nu echt aftellen geblazen voordat we ons kunnen gaan vermaken met Final Fantasy XV. Op 29 november komt de nieuwste iteratie van de Final Fantasy serie uit, en heel veel mensen hebben deze datum rood omcirkelt op hun agenda. Wij hebben ons op de redactie nog kunnen vermaken met een andere iteratie uit deze reeks: World of Final Fantasy, dus het wachten was voor ons goed te doen. Helaas lijk je toch nog iets langer te moeten gaan wachten voordat je de game kan gaan spelen want Square Enix heeft een day-one patch aangekondigd.

Aan de ene kant is het natuurlijk geweldig dat een ontwikkelaar er alles aan doet om een game zo volledig mogelijk te laten launchen, en dan is een day-one patch eigenlijk een soort laatste redmiddel. Helaas voor de ontwikkelaar lijkt het Playstation Network bijvoorbeeld af en toe zo te haperen, dat het downloaden van zo een day-one patch nogal eens wat tijd in beslag kan gaan nemen. Nu hebben we het niet over een paar uur, maar elke minuut telt zodra het schijfje van Final Fantasy XV in je console zit toch?

De inhoud van de day-one patch gaat heel veel goed maken.

Camera verbeteringen moeten ervoor zorgen dat je je in nauwe doorgangen beter kun manoeuvreren.
De nieuwe “Wait Mode” functie (deze functie laat de game ‘wachten’ wanneer je als speler geen commandos geeft) krijgt een eigen ability-tree om meer tactisch vernuft in de game aan te brengen.
Een “Monster Whistle” waarmee je monsters kan ‘lokken’ wordt toegevoegd. Handig als je even moet grinden.
Nieuwe event scenes from Kingsglaive: Final Fantasy XV en de “Omen” trailer worden toegevoegd.
Recepten, vis variëteiten en een gallery worden toegevoegd voor de verzamelaars onder ons.
Ook zal een social network functie worden toegevoegd waarmee spelers hun screenshots kunnen uploaden naar Facebook en Twitter. Bekijk hieronder alvast de 101 trailer van Final Fantasy XV en leer alvast de grondbeginselen van de game. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.