Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zo ver. Waar velen al een paar jaar op wachten gaat eindelijk gebeuren; de Dovahkiin zal zijn schreeuw op de PlayStation 4 en Xbox One laten horen en daarmee zijn vijanden angst inboezemen.

Waar de Dovahkiin al klaar staat om de main quest te gaan doorlopen, loopt Bethesda op de achtergrond te worstelen met een ander aspect van de game. Bethesda kan op de PlayStation 4 maar maximaal 1 gigabyte vrijmaken voor een mod in de game Skyrim. Saillant detail is dat die ruimte op de harddisk van de Xbox One bijvoorbeeld 5 gigabyte is. Bethesda geeft wel aan dat het genoeg ruimte moet zijn om een mod te kunnen draaien, maar meerdere mods tegelijk op je HDD zit er waarschijnlijk niet in. Je zult dus een mod moeten verwijderen en dan een nieuwe moeten installeren. Op zich geen probleem, maar anno 2016 zou je toch iets meer verwachten.

skyrim-lightsaber

Sony blijkt de boosdoener

Deze situatie klinkt ons bekend in de oren want met Fallout 4 was het wederom de PlayStation 4 die het met veel minder ruimte moest doen. Destijds kreeg de Xbox One 2 gigabyte, en de PlayStation 4 een kleine 900MB. Een kanttekening is wel dat de grote boosdoener Sony blijkt te zijn. Bethesda heeft ook laten weten dat Sony degene is die de boel voor een lange tijd blokkeerde dus eigenlijk treft Bethesda hier totaal geen blaam.

Wanneer Bethesda klaar is met het werken aan Skyrim zulen ze hun aandacht vestigen op Fallout 4 en voor deze game een PlayStation 4 Pro Support oprichten die je moet gaan helpen bij de mods.
Skyrim Special Edition komt op 28 oktober 2016 uit (aanstaande vrijdag) en zal alle voorgaande DLC’s bevatten. Daarnaast mag je Skyrim in een totaal geremasterde omgeving verkennen. Let wel…je sociale leven gaat ‘on hold’ zodra je de game opstart!

skyrim-special-edition