Lo Wang keert terug in Shadow Warrior 2!

Flying Wild Hog is druk bezig met Shadow Warrior 2 en wij mochten bij ze op bezoek komen om het nieuwe avontuur van Lo Wang grondig uit te proberen. In het eerste deel ontdekten we al dat Lo Wang grof, bijzonder grappig en enorm gewelddadig was. En tot onze grote vreugde hebben ze hier niets aan veranderd, sterker nog, Lo Wang is in Shadow Warrior 2 nog gewelddadiger, nog grappiger en nog veel groffer! Hoe onze speelsessie is bevallen lezen jullie hier.

Shadow Warrior 2 Shadow Warrior 2 co-op

Demonen, cyber ninjas, en een berg ongeluk!

Het is al weer vijf jaar na Lo Wang’s strijd tegen zijn voormalige verraderlijke werkgever en eeuwenoude goden van de Shadow Realm. Lo Wang probeerde de wereld te redden, maar het is helaas niet helemaal zoals gepland gelopen. De wereld is nu gedeeltelijk overgenomen door demonen, maar vreemd genoeg leven demonen en mensen nu samen alsof er niets gebeurt is. Lo Wang is verhuisd naar de Wildlands en laat zich door lokale Yakuza clans inhuren om klusjes op te knappen. Tuurlijk gaat iets tijdens een routine klus helemaal fout en beland Wang weer midden in de chaos. Gelukkig vind hij dit zelf geweldig en kan hij weer al zijn agressie kwijt.

Shadow Warrior 2 biedt wederom een hele lading brute combat.

Lo Wang’s avontuur begint weer herkenbaar. Hij cruised op zijn gemak over de snelweg als hij plotseling door een kolossale demonische Samoerai wordt aangevallen. Combat is belangrijk in Shadow Warrior 2 en geeft spelers een heel arsenaal aan “over the top” wapens. Wat opvalt is dat wapens in verschillende stijlen voorkomen. “Cyber” wapens zien er super futuristisch uit, hedendaagse wapens zijn super standaard en de “Ancient” wapens hebben vaak een Aziatisch thema en heel veel schedels als ornamenten. Allen zien ze er vet uit en zo nu en dan komt er een unieke herlaad animatie voorbij die per wapen verschillend is. Bij de Uzi gooi je bijvoorbeeld de magazijnen de lucht in en vang je ze op met de guns. Bij een shotgun gooi je de shells de lucht in en vang je ze precies in de chamber van je shotgun. Het ziet er super gelikt uit en je krijgt meteen het gevoel dat je een pro bent.

Combat is belangrijk in Shadow Warrior 2 en geeft spelers een heel arsenaal aan “over the top” wapens.

Wapens zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten en bevatten zo nu en dan een elementale kracht. Vuur, ijs, zuur en electriciteit zijn de krachten waar je naar op zoek bent. Je kunt deze namelijk op allerlei verschillende manieren gebruiken om vijanden uit te schakelen. Wapens bevatten ook modificatie sleuven waarmee je ze kan uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld een heleboel wapens dual wielden. Naast krachtige vuurwapens zijn er ook weer melee wapens in de game te vinden. Deze keer hebben ze de besturing enorm verbeterd en kun je afhankelijk van het wapen allerlei speciale aanvallen doen. Kijk niet raar op als je een hele groep vijanden met een bloederige aanval in stukken hakt.

De missie de we speelden was erg simpel. De doelstelling was het verzamelen van een aantal grondstoffen zodat deze gebruikt konden worden voor een rituaal. Maar de locaties bevonden zich in verschillende werelden. We sprongen namelijk van het heden naar de toekomst. Omringd door prachtige lichtgevende bloesembomen en dodelijke cyber ninjas regende het dood en verderf. Het laatste item die we nodig hadden zat namelijk in een kist die werd bewaakt door een dikke mech. Uiteraard was hij niet tegen Lo Wang opgewassen en wisten we het item te bemachtigen. De gameplay van Shadow Warrior 2 is snel en bevat ook nog eens enorm veel diepgang. Daarnaast is de game ook in co-op te spelen, al konden we dat tijdens onze speelsessie helaas niet uitproberen. Wel gingen we naar huis met exclusieve skins voor onze co-op buddies en allerlei coole goodies. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het eindproduct en deze komt al op 5 september 2016 uit. Nog even geduld dus.

Shadow Warrior 2 is heerlijk overdreven!

Wij hebben ons al enorm vermaakt met het eerste deel van Shadow Warrior en het tweede deel heeft alles wat beter kon grondig aangepakt. Vooral de melee combat is enorm verbeterd en zijn de vuurwapens nog vetter dan voorheen. Het feit dat de game tussen verschillende tijdlijnen/ dimensies wisselt is ook een enorm coole toevoeging. Vooral het Cyber thema is namelijk erg vet geworden. De toevoeging van co-op, de geweldige humor, de nieuwe quest hub/ savehouse van Lo Wang. Er is gewoon te veel om op te noemen. Lo Wang is in ieder geval terug en beter dan ooit tevoren!

  • GlennyBwoi

    Looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowangggggggggggggg is de man…