Nieuwe Pokémon bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Pokémon Moon!

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe Pokémon bekendgemaakt die voorkomen in de met spanning verwachte videogames Pokémon Sun en Pokémon Moon, die exclusief beschikbaar zullen zijn voor de systemen van de Nintendo 3DS-familie. Deze Pokémon uit de regio Alola verschijnen in de nieuwste generatie videogames van Pokémon die vanaf 23 november in Europa worden geïntroduceerd.

De recent bekendgemaakte Pokémon zijn:

Naam: Tapu Koko
Type: Electric/Fairy
Tapu Koko is de beschermgod van Melemele Island, een van de eilanden in de regio Alola. De Ability van Tapu Koko is Electric Surge, een Ability die nog niet eerder is voorgekomen. De Electric Surge Ability vult de grond rondom de voeten van de Pokémon als deze verschijnt met elektriciteit, waardoor de kracht van de aanvallen van het type Electric van Pokémon op de grond toeneemt en wordt voorkomen dat Pokémon in slaap vallen.

Naam: Charjabug
Type: Bug/Electric
Charjabug is de eerste evolutie van Grubbin, een nieuwe Pokémon uit de regio Alola die afgelopen maand werd bekendgemaakt. Met de Battery Ability kan Charjabug de speciale aanvalskracht van bondgenoten vergroten.

Name: Vikavolt
Type: Bug/Electric
Vikavolt is de evolutie van Charjabug en zoeft als een fort door het bos waarbij hij zijn enorme kaken gebruikt om een elektriciteitsstraal te regelen die hij vanuit zijn mond kan afvuren.

Naam: Drampa
Type: Normal/Dragon
Drampa zijn draken die alleen in de bergen op een hoogte van 3300 meter boven zeeniveau leven. Met de Berserk Ability van Drampa stijgt de Special Attack-statistiek van deze Pokémon als zijn HP onder de helft zakt.

Naam: Bruxish
Type: Water/Psychic
Bruxish straalt een sterke psychische kracht uit vanuit een uitsteeksel op zijn hoofd terwijl hij luid met zijn tanden knarst. Sommige Bruxish bezitten de nieuwe Dazzling Ability die verhindert dat tegenstanders hun prioriteitsaanvallen gebruiken waarmee ze doorgaans het eerste aanvallen.

Naam: Cutiefly
Type: Bug/Fairy
Cutiefly kunnen de aura’s detecteren van levende dingen zoals mensen, Pokémon en planten. Ze zoeken bloemen uit op kleur en helderheid van hun aura’s en vervolgens verzamelen ze de nectar en pollen.

Naam: Togedemaru
Type: Electric/Steel
Togedemaru is een nogal propperige Pokémon die elektriciteit verzamelt en opslaat. De lange naald die op zijn achterhoofd groeit fungeert als een bliksemafleider om elektriciteit aan te trekken.

Naam: Rockruff
Type: Rock
Rockruff heeft een uitstekende reukzin en als hij eenmaal een geur heeft geroken, vergeet hij die nooit meer. Er doen verhalen de ronde dat er Pokémon zijn die van hun Trainers gescheiden raken, en aan de hand van zeer zwakke geurvlagen na dagen nog de weg terug weten te vinden.

Naam: Komala
Type: Normal
Niemand heeft een Komala ooit wakker gezien. Hij eet, reist en vecht zelfs terwijl hij nog vast slaapt. Volgens ouderen kan zijn speeksel als medicijn worden gebruikt door zieken of mensen die aan slapeloosheid lijden. Komala bezit de Comatose Ability waardoor hij permanent doezelt en geen andere toestand kan aannemen.

Voor het eerst zullen er nieuwe vormen van de Legendarische Pokémon Zygarde verschijnen in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Zygarde bestaat uit talloze celachtige componenten en zijn verschijning verandert afhankelijk van de hoeveelheid die hij hiervan heeft verzameld.

Name: Zygarde 50% Forme
Type: Dragon/Ground
Zygarde gelooft dat het zijn taak is om het ecosysteem te beschermen en hij bewaakt het Pokémon-ecosysteem om ervoor te zorgen dat het niet verstoord raakt. Alhoewel zijn kracht overweldigend is, bevat deze vorm slechts 50% van Zygardes cellen. Een Zygarde 10% of Zygarde 50% met de Power Construct Ability is in staat om zijn complete Forme aan te nemen tijdens een gevecht als zijn HP onder de helft zakt.

Name: Zygarde 10% Forme
Type: Dragon/Ground
Als zich een noodsituatie voordoet, kan deze vorm actie ondernemen onafhankelijk van de 50% Forme van Zygarde dat het grootste deel van zijn lichaam omvat. Thousand Arrows is een speciale aanval die alleen Zygarde kan leren. Het is een aanval van het type Ground die ook schade kan toebrengen aan Flying-types en aan Pokémon met de Levitate Ability. Nadat ze door dit type aanval zijn geraakt, blijven Flying-types en Pokémon met de Levitate Ability schade oplopen van andere Ground-type aanvallen die achtereenvolgens worden toegepast. Thousand Waves is ook een aanval die alleen Zygarde kan leren. Met deze aanval wordt het een tegenstander onmogelijk gemaakt om te vluchten of zich in het gevecht te laten vervangen.

Name: Zygarde Complete Forme
Type: Dragon/Ground
De volmaakte vorm van Zygarde is geheel gericht op het gevecht. Hierdoor kan Zygarde in de strijd zijn volledige kracht inzetten en zijn taak vervullen om het Pokémon-ecosysteem te beschermen. Core Enforcer is een aanval die alleen Zygarde kan leren. Hiermee kan hij de Abilities van tegenstanders uitschakelen die al een aanval hebben uitgevoerd tijdens dezelfde beurt waarin hij wordt gebruikt.