Kennen jullie Verdun nog?

Na de release van Verdun op Steam in April 2015, hebben M2H en Blackmill Games de game doorontwikkeld met gratis uitbreidingen. Wat de community toen niet wist is dat de ontwikkelaars ook zijn gestart met een andere populaire wens; een console versie van het spel.

Ontwikkelaar Jos Hoebe zegt; “We hebben heel veel positieve reacties gehad na de lancering en tegelijkertijd ook veel vragen of het spel naar Xbox One en PlayStation 4 kwam. Voor ons was dit ook absoluut het doel, maar om het spel geschikt te maken met dezelfde game ervaring voor de consoles vonden we dat de game enkele tweaks nodig had.”

Om aan beide projecten tegelijkertijd te werken zou een enorme uitdaging zijn geweest, gelukkig is hiervoor hulp gevonden bij porting studio Abstraction Games. Ook Microsoft en Sony waren beide laaiend enthousiast over Verdun, dit heeft erg geholpen tijdens het ontwikkelproces. Nu dat de game in de laatste fase van ‘polishing’ zit, zijn de ontwikkelaars blij om de lancering van de consoles versie van Verdun aan te kondigen. Verdun komt op 30 Augustus 2016 naar Xbox One en PlayStation 4. De eerste WW1 FPS die op deze prachtige platvormen verschijnt! Bekijk hieronder de trailer!