The Division bèta heeft records gebroken!

Vandaag kondigt Ubisoft aan dat 6,4 miljoen spelers hebben deelgenomen aan de open bèta van Tom Clancy’s The Division die van 18 februari t/m 21 februari 2016 plaats vond. Hiermee is dit de grootste bèta die ooit is gehouden voor een nieuwe IP op een current gen platform. Spelers hebben gemiddeld 4 uur en 52 minuten gespeeld waarbij ze New York City hebben ontdekt nadat er een enorme pandemie is uitgebroken in de stad. Meer dan 30% van de tijd werd gespendeerd in de unieke player-versus-player omgeving (PVP) van The Division, de Dark Zone, waarbij meer dan 2,5 miljoen spelers rogue zijn gegaan.

‘We willen de miljoenen mensen die de open bèta hebben gespeeld graag bedanken’, zei Magnus Jansen, Creative Director, Ubisoft. ‘We hopen dat iedereen heeft genoten en we kijken uit naar een succesvolle lancering van de game. We kunnen niet wachten om iedereen de mogelijkheid te geven de volledige game te ervaren wanneer The Division verkrijgbaar is op 8 maart.’

 De bèta gaf de mogelijkheid om de online infrastructuur van de game en de nieuwe aanpassingen en updates goed te testen. Ook geeft de bèta miljoenen spelers de mogelijkheid om de game voor de allereerste keer uit te proberen en feedback te geven over hun ervaring. Met deze recordbrekende resultaten wordt er reikhalzend uitgekeken naar de officiële release op 8 maart.