In Unravel ga je op avontuur met Yarny!

EA en Coldwood Interactive hebben vandaag Unravel uitgebracht voor de PC, de Xbox One en de PlayStation 4. Unravel is een uniek puzzel- en platformspel met levensechte physics en draait om een klein, innemend personage genaamd Yarny. Yarny, klein van stuk maar groot van hart, is een positieve kracht in een wereld die is gevuld met de uitdagingen van het leven.

“Ik wilde iets persoonlijkers, iets met meer impact maken. Het spel hoefde niet de wereld te veranderen of dat zelfs maar te proberen, maar het moest oprecht zijn en een diepere betekenis hebben. Het moest een hart hebben.” – Martin Sahlin, Creative Director bij Coldwood

Yarny zit aan het begin van het spel vast aan iets belangrijks, en gaat vervolgens op een avontuur boordevol uitdagingen. Hij moet het einde zien te halen zonder volledig te worden ontrafeld. Sommige uitdagingen zijn eenvoudig, bijvoorbeeld als je Yarny met het draad over een gat moet laten zwaaien of langs een boom moet laten abseilen. Maar andere uitdagingen zijn complexer: spelers moeten Yarny’s draad slim en creatief inzetten om het pad te vinden dat verder leidt. Ondertussen volgen spelers een authentiek verhaal over liefde, verlangen en banden tussen mensen, met Yarny als de rode draad die overal doorheen loopt. De ongelooflijke omgevingen van Unravel zijn geïnspireerd door de natuur van Noord-Zweden, waar het spel is gemaakt. De graphics laten de schoonheid van het alledaagse zien: als spelers door Yarny’s ogen kijken, gaan ze nog meer op in de grootsheid van zelfs de gewoonste dingen. De omgeving is echter meer dan alleen een achtergrond, met aanwijzingen en hints over het verhaal die overal zijn verborgen, wachtend op ontdekking.